Un bărbat a suferit arsuri de gradele unu și doi pe față și picioare în urma incendiului produs, astăzi, la o cisternă încărcată cu circa o tonă și jumătate de propan. Potrivit şefului ISU Buzău, locotenent-colonelul Dănuţ Nicolae, bărbatul a fost surprins de flăcări exact în momentul izbucnirii incendiului, când cobora din mașina pe care o parcase în apropiere.
„Un muncitor aflat în apropierea cisternei a suferit arsuri de gradul unu pe faţă şi de gradul doi pe membrele inferioare”, a declarat, în această după amiază, şeful ISU Buzău, Dănuţ Nicolae.
Conform medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, bărbatul care a ajuns la spital a fost externat la cerere deoarece arsurile suferite erau minore și nu erau de natură a-i pune viața în pericol.

Între timp, anchetatorii au demarat verificările pentru a vedea care au fost cauzele ce au dus la producerea incendiului în urma căruia s-ar fi putut produce o adevărată tragedie. Din primele informații, focul ar fi izbucnit în urma unor scurgeri de gaze de la cisternă, gaze care au intrat în contact cu o aerotermă aflată în atelierul unde aceasta trebuia să fie verificată.
„Din cercetările nostre am ajuns la concluzia că propanul s-a împrăștiat la suprafaţa pământului, cisterna era în imediata apropiere a atelierului în care se făceau reparaţiile, propanul a intrat în contact cu o aerotermă și întreaga cantitate de vapori s-a aprins. Acum, echipa noastră stabileşte cauza incendiului, vinovaţii, contravențiile care trebuie luate, dar continuă să acţioneze și pentru eliminarea altor pericole astfel încât să nu mai izbucnească alt incendiu”, a explicat şeful ISU Buzău, Dănuţ Nicolae.
O cisternă încărcată cu circa o tonă și jumătate de propan a fost pe punctul de a sări în aer, astăzi, din cauza unui incendiu izbucnit în urma unor scurgeri de gaze. Timp de câteva ore, pompierii nu au putut face altceva decât să aştepte. O intervenție, în condițiile date, ar fi putut pune în pericol viața celor veniți să lichideze incendiul. Două sute de oameni de la societățile comerciale din zonă au fost evacuați, existând riscul producerii unei explozii în orice moment.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.