UPDATE: Incendiul nu a fost stins până duminică dimineață. Surse din rândul anchetatorilor susțin că est posibil ca incendiul să fi fost provocat intenționat. Se pare că numărul victimelor este mai mic decât au apreciat inițial pompierii. Astfel, se pare, că în incendiu au ars 15 vaci, 48 de bovine si 500 de porci fiind salvati. DE asemenea, au ars circa 400 de tone de furaje, valoarea prejudiciului urmând să fie stabilită după lichidarea focului.

Un incendiu de proporții a cuprins sâmbătă seară o fermă de vaci din comuna buzoiană Stâlpu. Flăcările s-au extins pe o suprafață de aproape 1500 de metri pătrați si au cuprins un depozit de furaje dar și un grajd în care se aflau circa 60 de vaci. Intervenția sătenilor și a pompierilor a făcut ca aproape jumătate din numărul de animale să fie scoase înainte de a fi cuprinse de flăcări dar restul au murit arse de vii fără ca cineva să poată interveni. Pentru că focul se manifesta violent iar pompierii nu cunoșteau foarte bine zona au fost ajutați și de localnici care dotați cu căști de protecție au intrat în grajd în încercarea de a dezlega bovinele și de a le salva din foc. Intervenția a fost deosebit de grea având in vedere că vacile erau legate individual iar acoperișul grajdului era mistuit de flăcări și se putea prăbuși în orice moment.Probleme au fost și din cauza lipsei unei surse de apă de unde mașinile de pompieri să se poată alimenta, angajații ISU Buzău fiind nevoiți să facă naveta între locul în care se manifesta incendiul și o sursă de apă, aflată la circa 5-6 km în apropierea Primăriei Merei.
Deținătorul fermei de bovine la care a izbucnit incendiul este Gheorghe David, proprietarul unui restaurant din centrul orașului Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.