VIDEO: Incendiu de proporții. Zeci de oameni intervin pentru a salva pădurea de la Brăești

0

UPDATE:In zona a fost trimis si un elicopter de la Inspectoratul General de Aviatie care transporta apa din Barajul Siriu si o revarsa peste zona cuprinsa de incendiu.
Incendiu Braesti


La stingerea incendiului care s-a abătut asupra pădurii de rășinoase de la Brăești participă peste 50 de localnici care îi ajută pe pompieri să stingă flăcările. Conform primarului comunei Brăești, Adrian Perțea, în zonă au fost mobilizați mare parte din localnicii care beneficiază de venitul minim garantat începând cu ora 05.00 dimineața iar în jurul orei 10.30 focul a fost localizat iar pompierii și localnicii vehghează să nu se extindă și în altă parte. Intervenția este una dificilă având în vedere suprafața de aproape 6 hectare cuprinsă de flăcări, terenul accidentat unde nu se poate ajunge decât pe jos și vântul care bate cu putere și întețește flăcările.

incendiu-padure1
Un incendiu de proporții care se întinde pe o rază de circa 4-5 kilometri a cuprins luni dimineață o litieră de pădure care este situată pe raza localităților Brăeşti, Ruginoasa și Goideşti.
Pentru localizarea și stingerea flăcărilor au fost mobilizați peste 50 de pompieri ai Inspectoratului dar și pompieri voluntari de la Ocolul Silvic Pârscov și voluntari de la Brăești. Doar o parte din pompieri intervin însă efectiv, la ora postării acestei știri, pentru stingerea incendiului, ceilalți fiind pe drum. Zona este însă foarte accidentată, greu accesibilă, pompierii fiind nevoiți să parcurgă pe jos un traseu destul de lung, pe parcursul unei ore și jumătate.
Incendiul se manifestă pe circa 4-5 km într-o pădure mixtă foioase și rășinoase în vârstă de circa 70 de ani.
Vântul bate cu putere ceea ce alimentează incendiul, pompierii care sunt la fața locului intervenind destul de anevoios cu mături și lopeți, doar așa putându-se interveni în zona în care se manifestă flăcările.
Intervenția se anunță dificilă și de lungă durată. Incendiul se manifestă la o distanță apreciabilă de zonele locuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.