Incendiu la UPU! Peste 75 de persoane din două secții ale spitalului au fost evacuate

0

Peste 55 de pacienți și 20 de cadre medicale au fost evacuate de pe Secția de Cardiologie și de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău după ce acoperișul rampei de acces auto de la intrarea în secția de primiri urgențe a luat foc din cauze deocamdată neelucidate.

Focul a ars mocnit cu degajarea de fum iar angajații unității spitalicești au trecut urgent la evacuare pacienților și a personalului medical după care au anunțat pompierii care au intervenit cu două autospeciale și au lichidat incendiul

„S-a produs un incendiu la intrarea în UPU. Am acționat rapid si am acționat conform procedurii la evacuarea pacienților, am identificat un loc unde nu a fost afectat de fum și am dus pacienții acolo ca și în holul spitalului. Toți pacienții sunt monitorizați și nu există probleme. Deja fumul a fost evacuat și vom reorganiza secția și vom aduce pacienții la loc”, a declarat medicul Adrian Zoican șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Pe lângă cei 32 de pacienți de la UPU alți 24 de pacienți de pe secția de Cardiologie situată la etajul 1 al Spitalului Județean chiar deasupra acoperișului care a ars au fost de asemenea evacuați din cauza fumului care a pătruns în secție.

„Personalul tehnic și cu cadrele medicale au evacuat pacienții de pe UPU și Cardiologie în 7-10 minute. Pacienții aflați în suferință au fost internați de urgență pe secțiile aferente iar cei cu cazuri mai puțin grave au fost duși în hol iar acum deja începem să internăm în UPU pe sectoare”, a spus Claudiu Damian managerul Spitalului Județean de Urgența Buzău.

La spital a ajuns și președintele Consiliului Județean, instituție în a cărei subordine se află cea mai mare unitate spitalicească din județ. Neagu a venit să vadă proporțiile incendiului și s-a declarat mulțumit de cum au acționat angajații spitalului care au evacuat pacienții care ar fi putu fi afectați de fum și de faptul că nimeni nu a avut de suferit.

Pompierii și Poliția au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele probabile ale producerii incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.