Aproximativ 50 de copii de la școala din localitatea Brătilești, comuna Brăești au fost evacuați din clase după ce Căminul Cultural din imediata vecinătate s-a aprins din cauze deocamdată necunoscute. Focul a mistuit clădirea care abia ce fusese renovată iar flăcările erau cât pe ce să aprindă și clădirea școlii.

”Focul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1000 de metri pătrați. Focul a fost localizat dar a existat pericolul extinderii la școala din apropiere. Misiunea este dificilă și din cauza drumului anevoios dar și a distanței mari până la sursa de apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Crețu.

Pompierii intervin la Brăești cu 8 mașini de intervenție și cu 25 de pompieri. De asemenea, în ajutor le-au sărit și localnicii care au cărat apă cu găleți până la venirea salvatorilor.

În sprijinul pompierilor au sărit și localnicii care au stropit cu apă pereții unității de învățământ pentru a nu se aprinde. Clădirea Căminului culturall a ars însă în întregime, rămânând doar pereții.

Potrivit primarului comunei Brăști, Adrian Perțea, clădirea era asigurată însă chiar și așa va mai trece mult timp până când localnicii vor avea un nou Cămin Cultural.

Cauzele producerii incendiului sunt în curs de stabilire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.