Poliția, Prefectura și Direcția Sanitar Veterinară încearcă să evite uciderea în masă a porcilor și au demarat, luni, o campanie pentru a limita răspândirea pestei porcine africane în întreg județul.

Astfel, echipe mixte formate din reprezentanți DSV, polițiști și jandarmi și-au dat mâna și vor merge din casă în casă  pentru a discuta cu oamenii despre măsurile de siguranță pe care trebuie să și le ia pentru ca animalele din gospodărie să nu fie infestate cu virusul care aduce moarte în rândul porcilor.

„Începând de astăzi se desfășoară aceasta campanie inițiată de șeful IPJ în care Poliția și DSVSA  va informa populația cu modalitățile de transmitere a virusului pestei porcine africane. Urmărim astfel să informăm publicul să nu devină victime a comerțului ilegal cu animale astfel încât să gestionăm cât se poate de eficient o eventuală evoluție nefastă a virusului pestei porcine africane la nivel județean”, a declarat Ciprian Botezatu director al DSVSA Buzău.

mpanie, pesta Porcina, Campania a demarat luni după amiază în comuna Vadu Pașii, comuna unde s-au înregistrat de la începutul anului cele mai multe focare de pestă porcină africană și urmează să continue în zilele următoare în primă fază în zonele afectate și apoi în întreg județul.

„Încercăm să înlocuim acele caravane care le-am văzut în alte părți ce se ocupă cu sacrificarea porcilor. Am avut această idee să începem cu prevenirea și abia apoi vom trece la măsuri coercitive. Încercăm să informăm populația cu privire la riscurile unui comerț ilegal și sper ca această campanie să își atingă rezultatul”, a spus Laurențiu Pantazi, șeful IPJ Buzău.

Astfel echipele IPJ, DSVSA și IJJ vor merge la gospodari și le vor explica de ce nu trebuie să cumpere animale fără documente și la prețuri mult diminuate acesta fiind un semnal că acele animale ar putea avea o problemă. Se vor distribui pliante în târgurile și oboarele comunale și vor fi afișate materiale informative la aviziere și în alte locuri vizibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.