Sicriul cu trupul neînsuflețit al Valentinei, tânăra incendiată de fostul iubit, ridicat de la Morga

1

Trupul neînsuflețit al Valentinei Nica, tânăra de 21 de ani, incendiată de fostul iubit, a fost ridicat luni de la Morga. Tot la Serviciul de Medicină Legală a ajuns în cursul zilei și călăul fetei, pentru a-i fi efectuată o expertiză psihiatrică, menită a arăta dacă are sau nu discernământ. Pe de altă parte, nu este exclus ca tânărul să fi fost sub influența unor substanțe psihoactive.

Între timp, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au venit luni cu precizări legate de acest cutremurător caz. Din informarea anchetatorilor reiese că fostul iubit al Valentinei este singurul inculpat în acest dosar, cel puțin până la acest moment. Redăm mai jos comunicatul integral al procurorilor:
” Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus la data de 23.02.2019 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul D.C.M., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. În fapt, în sarcina acestuia s-a reținut că în dimineața zilei de 23.02.2019, a mers în apartamentul victimei N.V., asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi a dat foc cu o brichetă, determinând izbucnirea unui incendiu ce a avut drept consecință decesul victimei, care a fost găsită de către lucrătorii I.S.U. Buzău decedată, cadavrul prezentând urme de ardere și carbonizare.
Din actul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința unor arsuri grad. II-IV, pe 100% din suprafața corporală, precum și a intoxicației acute cu mononid de carbon. Leziunile traumatice – arsuri grad II-IV – s-au putut produce prin expunere la flacără și au legătură de cauzalitate directă cu decesul.”.
Individul se află în arrest preventiv pentru 30 de zile iar în cauză, în prezent, el este singura persoană cercetată pentru uciderea victimei.

Sicriul cu trupul neinsuflețit al Valentinei este depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.