Ieri, la sediul Consiliului Județean Buzău a fost semnat cu constructorul contractul de modernizare a Muzeului Județean. Deși finanțarea programului din fonduri europene a fost primită de mai bine de un an, demararea lucrărilor a fost întârziată, din pricina neînțelegerilor apărute între constructori, care au contestat în instanță atribuirea lucrărilor. Ieri, însă, câștigătorul licitației a semnat cu reprezentanții Consiliului Județean Buzău contractul de modernizare și reabilitare a Muzeului Județean și, cel mai probabil, în cursul acestei săptămâni, vor fi demarate și lucrările.

” Ne-a fost teamă că acest contract nu va fi finalizat la termen din cauza ambițiilor celor doi constructori din județul Buzău de a se bate vizavi de dreptatea unuia sau altuia. Până la urmă, cei doi constructori au înțeles că trebuie să se realizeze acest contract și am semnat contractul cu împuterniciții  firmei care a câștigat licitația”, a precizat, ieri, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.

Lucrările de renovare a obiectivului județean vor costa aproape 35 de milioane de lei și vor trebui finalizate până, cel târziu, în anul 2013.

Reabilitarea  Muzeului Județean Buzău a fost demarată în primăvara anului trecut însă treaba a stagnat până acum din pricina neînțelegerilor între firmele care și-au dorit această lucrare.

Decizia de reabilitarea a Muzeului Județean Buzău a fost luată după ce o expertiză a arătat că structura de rezistență a clădirii în care  funcționează Muzeul Județean, Teatrul George Ciprian, Școala Populară de Artă și Casa de Cultură a municipiului Buzău, este grav afectată și s-ar putea prăbuși la un eventual cutremur. Clădirea de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost construită în urmă cu nouă decenii și nu a fost niciodată restaurată.

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.