Parcurile din municipiul Buzău vor fi luate la pas de lucrătorii de la RER care au sarcina de a efectua o dezinsecţie la sol împotriva căpuşelor. Acţiunea a fost comandată după ce inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au constatat înmulţirea alarmantă a căpuşelor în zonele verzi şi în pădurile din Buzău.
Pentru că numărul buzoienilor care ajung săptămânal la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean a crescut iar pentru că înţepătura de căpuşă este extrem de periculoasă, s-a luat decizia demarării dezinsecţiei în parcuri, în cel mai scurt timp.
Astfel, începând de mâine, 25 aprilie şi până pe 10 mai, lucrătorii de la RER vor efectua dezinsecţia tututor parcurilor din Buzău cu substanţe menite a lichida insectele periculoase. Înţepătura de căpuşă poate provoca boala Lyme, o afecţiune extrem de gravă. Dacă boala nu este tratată la timp, duce la afecţiuni neurologice, cardiace, articulare, dar şi oftalmologice.
Pentru a nu cădea victime căpuşelor, medicii recomandă ca atunci când ieşim la iarbă verde să purtăm ghete închise, pantaloni lungi, haine deschise la culoare pentru a observa insectele iar dacă o căpuşă este observată pe un copil acesta trebuie dus de urgenţă la medic.
Cel mai indicat este să nu se încerce scoaterea căpuşei decât de către un cadru medical. Potrivit directorului DSP Buzău, medicul Venera Acsinte, de la începutul lunii aprilie, 33 de persoane au ajuns la spital cu înțepături de căpușe iar în cazul a cinci dintre victime serul a fost trimis la București pentru confirmarea sau infirmarea bolii lyme.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.