A pus pe urmele sale o adevărată armată de polițiști iar în cele din urmă a fost găsit sub patul bunicii. Un copil de 10 ani din localitatea Vernești care a dispărut de acasă pe data de 4 ianuarie a fost găsit după zeci de ore de căutări sub patul bunicii, fără ca aceasta să știe de existența copilului în casa ei.

Copilul de 10 ani a plecat în dimineața zilei de 4 ianuarie de la casa unchiului său unde era iar de atunci nu a mai fost de găsit. Pentru că obișnuia să mai plece de la domiciliu fără să-și anunțe rudele, familia nu a anunțat dispariția băiatului, așteptând a doua zi, în speranța că va apărea, așa cum a mai făcut și cu alte ocazii.
Văzând că nu apare nici a doua zi, rudele copilului au anunțat Poliția pe 5 ianuarie, în jurul orei 16.30,, ofițerii de la Departamenul Urmăriri începînd imediat căutările.
”Imediat după primirea sesizării, s-a constituit echipa operativă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Secţiei 4 de poliţie rurală Buzău şi un poliţist criminalist, care a demarat activităţile ce se impuneau. În urma cercetărilor efectuate, minorul a fost găsit ascuns sub un pat din locuinţa bunicii, din comuna Verneşti”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Poliției buzoiene comisar Florina Crucianu. Conform sursei citate, bunica minorului nu ar fi știut de existența băiatului în casa ei.

Totodată, de la începutul acestui an, poliţiştii Compartimentului „Urmăriri” din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii, persoanele care se sustrăgeau urmăririi penale fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău. Într-un caz a fost vorba despre un bărbat de 36 de ani din comuna Movila Banului, urmărit la nivel naţional din luna octombrie 2011, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani şi 2 luni emis de Judecătoria Tecuci, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. El a fost identificat într-un autovehicul oprit în trafic de un echipaj din cadrul Biroului Rutier, pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău. În Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Buzău a fost introdusă şi o buzoiancă de 33 de ani, urmărită la nivel naţional întrucât se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 4 ani închisoare pentru furt calificat.
Ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 de poliţie rurală Grebănu au identificat şi prins un tânăr de 28 de ani din comuna Podgoria, care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 luni închisoare la Legea nr.61/1991. Poliţiştii au stabilit că tânărul abia revenise în ţară, după ce fusese plecat mai mult timp în străinătate.

C. D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.