Preotul Paul Negoiță și-a depus, astăzi la prânz, candidatura la funcția de primar al municipiului Buzău. El s-a prezentat la Biroul Electoral Municipal alături de o echipă de susținători și a adus peste 3000 de semnături, cu o mie mai multe decât numărul minim necesar.

Preotul Paul Negoiță a declarat imediat după depunerea candidaturii că s-a autosuspendat din funcția pe care o îndeplinea pentru că a observat că de la anunțul că va candida la fotoliul de primar se încearcă atacarea Bisericii. Negoiță a adăugat că nu mai are nici o relație salarială cu Biserica și va folosi numele lui Dumnezeu în campania electorală mai mult decât ceilalți candidați.

” M-am autosuspendat pe de o parte pentru că legea administrației publice îmi impunea acest lucru. Am făcut-o înainte de debutul campaniei pentru că că am sesizat o tendință de a ataca instituția. Nu aș vrea ca această instituție să aibă de suferit din pricina deciziei mele. Relația mea cu comunitatea, cu biserica, cu celelalte instituții se bazează pe vocație. Intotdeauna când iubești omul faci referire la Dumnezeu dar nu voi folosi numele Lui mai mult decât ceilalți, însă întotdeauna va fi  în sufletul meu”, a declarat joi Paul Negoiță, candidat independent la Primăria Buzău.

Dacă va câștiga Primăria Buzău, Paul Negoiță a declarat că ca pune pe hârtie un plan general de dezvoltare a Buzăului pe 20 ani, va consulta oamenii și în funcție de buget ca încerca să construiască un oraș european.

”Nu îmi e teamă de nimeni, Constantin Boșcodeală are de răspuns la cei 16 ani parcurși, ce a realizat și ce nu, nu mi-e teamă, am activitate socială,  lumea mă cunoaște, nu sunt venitr din neant”.

Printre susținătorii independentului Paul Negoiță a fost prezent astăzi și secretarul general al Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău, Cristache Bratu, care a ținut să precizeze că este alături de preot în calitate de apropiat și că nu reprezintă interesele sindicatului din care face parte.
La rândul său, Negoiță a precizat că a ales să candideze independent la funcția de primar al municipiului cu gîndul de a face din Buzău un oraș european.

Paul Iulius Negoiță este consilier local municipal independent, fiind la primul său mandat în miniparlamentul local. El are 36 de ani, este căsătorit și are doi copii, fiind de profesie preot. Este absolvent a două facultăți, Facultatea de Teologie Ortodoxă  și Facultatea de Drept  (2001), având de asemenea numeroase studii postuniversitare. Din 1998 este preot iar din ianuarie 2004 este inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, între anii 2008 și 2010 el fiind inspector general adjunct. Din 2010 este directorul al Palatului Copiilor.

Consilier local independent este din anul 2008, fiind    preşedintele  Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, culte, protecţie socială, sportive şi de turism.Din 2001 până în prezent a publicat peste 400 de studii de teologie, istorie, drept, eseuri, editoriale, reportaje şi recenzii de cărţi,    a  prefaţat un număr de 14 cărţi și     a publicat 4 lucrări de specialitate.

Paul Iulius Negoiță este singurul independent din Consiliul Local Municipal Buzău.

 

Ciprian STERIAN

6 COMENTARII

 1. Cred în tot ce spune candidatul Paul Iulius Negoiţă! Il susţin împreună cu alţi 5000 de prieteni ai mei! Nu exagerez nimic, este candidatul ideal pentru ca Buzăul să devină, -din târgul provincial care se zbate între ingnoranţă, grobianism, evaziune fiscală şi platitudine,- o placă turnantă a intersecţiilor europene de tip megaloplolis! Pe ce mă bazez? Pe faptul că are viziune şi inteligenţa necesară spre a o transforma în realitate, este un om cu frică de Dumnezeu ceea ce înseamnă clar că respectă şi iubeşte poporul, are o formaţie intelectuală imbatabilă în planul creativităţii!

 2. Dumnezeule, dar stiu ca ai ceva prieteni, domnuleOVIDIU IONESCU!
  Sa ai 5.000 de prieteni, este….
  Esti un mincinos ordinar, pus de acest tIUDA, care a aruncat hainele de preot, pentru a merge dupa bani… Rusine si lui si voua, celor care ati inceput sa mintiti ….
  RUSINE domnule NEGOITA!

 3. Bafta d-le Negoita, dar stau eu stramb si judec drept , in calitatea dvs de consilier ce demersuri ati initiat pentru bunastarea buzoienilor?
  Va cunosc si va respectam independenta, acum chiar nu va inteleg!!!
  Sloganul cu bunastarea orasului si oras european , sunt vise pt adormit copii d-le Negoita, pentru ca pentru visele dvs trebuie sa faceti compromisuri si atunci o sa ajungeti ca cei pe care deja ii atacati.
  Parerea mea este ca va sta mai bine cu haina domnului!

 4. Va dorim mult success si vrem sa scapati primaria de increngaturile de rude, fiul lui cutare, fiica lui cutare, nepoate, interesele de partid, pintecaraia, pile , relatii, birfe, cunostinte ca efectiv nu mai vrem.

 5. Va dorim mult success si in iunie suntem alaturi de dvs si va tinem pumnii. Ar fi cea mai mare surpriza de dupa revolutie la noi la buzau. O sa rid si o sa ma bucur o zi si o noapte in continuu. Baftaaa multa!

 6. buzoienii s-au saturat de boscodeala, ion vasile, preda, bigiu si altii. Vor altceva. Indifferent daca nu cistigati, ati creat un current de opinie si o dezbatere in buzau si daca intrebi un buzoian care cit de cit se mai uita la tv de primarie, veti vedea ca va zice ca e cu preotu……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.