Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a prezentat, miercuri un bilanț succint al mandatului pe care l-a obținut în urmă cu patru ani trecând în vedere principalele realizări dar și planurile pe care le are până șa încheierea mandatului care a fost prelungit până la finalul anului.

Potrivit lui Neagu cea mai mare realizare a mandatului aflat la final este infrastructura județeană de drumuri care a fost reabilitată (sau se află în lucru)în proporție de 70%.

„Județul Buzău are aproximativ 1000 de kilometri de drumuri județene, suntem în primele 5 județe din țară ca lungime a rețelei de drumuri și avem drumuri în toate zonele județului pe toate formele de relief fie că e munte, câmpie, deal etc. Din 1000 de km de drum județean în ultimii 4 ani am reușit să reabilităm aproximativ 70%. Eu înțeleg multă lume pentru că vine campania electorală dar noi am avut un singur target în ultima perioadă, salvarea vieților cetățenilor și să ne continuăm în condiții bune proiectele pe care le aveam”, a declarat președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

O parte importantă a drumurilor județene a fost reabilitată chiar în ultima perioadă în ciuda epidemiei care a dus la restrângerea activității în multe domenii.

„Ceea ce este important, anul ăsta, de când s-a declanșat acest virus nenorocit aproape că s-a oprit lumea în loc și am simțit-o pe pielea noastă că într-o clipă totul s-a schimbat. Cu toate acestea noi am reușit să continuăm lucrările începute și vreau să mulțumesc tuturor clor din Consiliul Județean pentru că activitatea curentă s-a desfășurat aproape în normalitate și din martie până acum am reușit să reabilităm kilometri întregi din fonduri proprii ale CJ, Calvin- Ciojdu- Zeletin, la Valea Nehoiului se poate circula ca în oraș, în zona Balta Albă la Stăvărăști unde se face legătura cu Brăila am reușit să reabilităm și săptămâna viitoare se va finaliza.

La Murgești-Mărgăritești-Livada-Grebănu se circulă acum pe un drum impecabil dar cea mai mare realizare este că va începe reabilitarea drumului Vintilă Vodă-Sărulești Bisoca și vreau să mulțumesc locuitorilor de acolo că au avut răbdare 30 de ani să se înceapă această lucrare. Vreau să spun tuturor că există finanțare pentru acest drum prin PNDL și, desigur, cu partea de cofinanțare din partea Consiliului Județean”, a declarat președintele CJ Buzău.

Lucrările de infrastructură vor continua a dat asigurări Neagu. Fie că este vorba despre lucrări începute fie că este vorba de lucrări noi acestea vor fi finalizate conform programului stabilit. Mai mult specialiștii din cadrul Consiliului Județean încearcă să mai prindă fonduri europene pentru modernizarea a încă două drumuri de importanță majoră.

„Infrastructura rutieră a județului a început să arate cu adevărat a infrastructură rutieră. Am mai avut o ambiție să reabilităm și clădirile de patrimoniu și se lucrează la fosta clădire a Spitalui Brătianu, podul de la Vadu Pașii este aproape finalizat și în septembrie va fi dat în folosință.

DJ203K se reabilitează cu fonduri europene ca și alte drumuri. Săptămâna viitoare vom da ordinul de începere a lucrărilor de la  DN10-Buda Crăciunești din fonduri proprii. Prin PNDL am reușit să reabilităm drumul foarte important de la DN10-Măgura-Cozieni iar în câteva zile constructorul va începe reabilitarea de la Cozieni până la Brăești. Eu, acum orice s-ar întâmpla, și dacă voi mai fi președinte și dacă nu, mă voi lupta de pe poziția pe care mă voi afla să putem introduce alte două drumuri la reabilitare fie pe fonduri europene fie prin PNDL sau ce programe se vor stabili. Avem două drumuri de importanță vitală Berca-Vulcanii Noroioși apoi în stânga până la Chilii și drumul de la Podul Muncii-Lopătari-Plaiul Nucului. Eu am rugat pe cei din direcția tehnică să facem studiile de fezabilitate și sunt gata, o să scoatem la licitație proiectarea pentru că s-a schimbat legislația. Mă grăbesc pentru că la fonduri europene este cam primul venit primul servit și trebuie să ai documentația gata făcută ca să obții finanțarea. Am făcut documentația și cred eu că 99% vom obține finanțare din fonduri europene. Ideea este că dacă nu reușim acum să facem acest lucru robinetul fondurilor europene pe infrastructura locală de drumuri s-a închis. În exercițiul financiar următor nu se vor mai aloca bani pentru drumuri județene. Din fericire ne încadrăm la rezerva de bani rămasă pe acest exercițiu bugetar și sper să obținem cât mai repede această finanțare”, a precizat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Neagu admite că în mandatul ce se apropie de sfârșit lucrurile puteau să meargă și mai bine însă au fost drumuri sau lucrări care trenau de multă vreme în primul rând din lipsa fondurilor. Faptul că în județ s-a mai mișcat câte ceva se datorează faptului că aparatul de specialitate al CJ a depus toate eforturile pentru atragerea de fonduri europene sau guvernamentale iar pe viitor acestea vor reprezenta baza investițiilor care vor urma să se facă.

„Cu siguranță că lucrurile puteau să meargă și mai bine dar au fost lucruri ce au trenat de multă vreme dar nu arunc cu pietre la ce a fost în spate pentru că altele erau cutumele, altfel se atrăgeau fondurile, altele erau strategiile. Acum lucrurile s-au schimbat și indiferent cine va veni la CJ trebuie să îa în calcul obținerea de fonduri extrabugetare pentru că asta este o prioritate zero. Bugetele devin din ce în ce mai neîndestulătoare pentru autoritățile locale și dacă ne vom mulțumi să avem bugete doar pentru funcționare nu vom realiza absolut nimic”, a mai spus Neagu.

3 COMENTARII

  1. De la Bradeanu la Smardan este un drum care nu sa mai reparat de cel putin 10 ani.Pe el nu mai circula aproape nimeni din cauza gropilor.Trebuie facut un ocol prin sat Mitropolia dar si acest drum nu cred ca mai rezista o jumatate de an.Asa ca lasand la o parte orgoliile politice poate reusiti sa face-ti si acest drum

  2. Drumul județean Podu Muncii Mărgăritești exista in vreun program de asfaltare?Și acolo sunt tot oameni care își plătesc taxe că toată lumea doar că ei sunt uitați .Doar la alegeri ce mai sunt vizitați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.