consiliul judetean
Inspectorii de integritate au semnalat un nou caz de incompatibilitate la nivelul Consiliului Județean Buzău. Este vorba despre Emilia Poenaru, funcționar public în aparatul de specialitate al Consiliului Județean Buzău din anul 2000 cea care în ultimii ani ar fi avizat contracte de atribuire a lucrărilor către societatea Integral S.A., societate în care avea și calitatea de acționar.
Inspectorii de integritate au constatat că Emilia Poenaru a participat la luarea deciziilor cu privire la atribuirea și executarea contractelor de lucrări / furnizare produse, încheiate între Consiliul Județean și INTEGRAL S.A. în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de acționar, și a semnat / avizat un număr de 45 facturi fiscale emise de societatea comercială în cauză.
”Astfel, Emilia Poenaru a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă: este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial; […] interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”, precum și dispozițiile art. 69, lit. a) și c) din O.U.G. nr. 34/2006, potrivit cărora „Nu au dreptul să fie implicaţi în procesul de verificare / evaluare a candidaturilor / ofertelor următoarele persoane: persoane care deţin părţi sociale, părţi de interes, acţiuni din capitalul subscris al unuia dintre ofertanţi / candidaţi sau subcontractanţi […] persoane despre care se constată că pot avea un interes de natură să le afecteze imparţialitatea pe parcursul procesului de verificare / evaluare a candidaturilor / ofertelor”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Victor Vasilescu directorul INTEGRAL S.A.

INTEGRAL S.A. este o societate buzoiană specializată în construcții civile și industriale ce aparține omului de afaceri Victor Vasilescu. De-a lungul timpului societate în cauză a obținut mai multe lucrări executate din bani publici iar facturile verificate de inspectorii de integritate în cazul Emiliei Poenaru ar viza lucrări executate la noua maternitate construită de firma INTEGRAL S.A. pe strada Victoriei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.