Robert PITIGOI

Consilierul județean Robert Pițigoi este intermediarul care ar fi luat banii de la Dragoș Cojocea disimulați într-o cutie de whisky pentru a-i da președintelui Consiliului Județean Cristi Bigiu. Pițigoi s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Buzău în parcarea din fața locuinței acestuia din zona Teatrului George Ciprian însă Bîgiu nu a luat banii recomandându-i lui Pițigoi să îi țină la el iar o parte, 6.000, de lei să îi dea finului său Florin Colgiu dar și să oprească pentru nevoile sale 500 de lei.
Prin ordonanţa 508/P/2014 din data de 07.11.2014 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev.și ped.de art. 289 alin.1 C.p. rap.la art. 7 din Legea 78/2000; abuz în serviciu prev. şi ped. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.p.; divulgare de date care nu sunt destinate publicităţii, prev.de art.12 lit.b din Legea 78/2000.
Prin ordonanţa din data de 06 decembrie 2014 s-a dispus începerea urmăririi penale, iar prin ordonanţele din data de 06 şi 07 decembrie 2014 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cauză, după cum urmează:
– faţă de inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, sub aspectul comiterii infracţiunii de: luare de mită, în formă continuată, prev.și ped.de art. 289 alin.1 C.p. rap.la art. 7 lit.a din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (2 acte materiale);
– faţă de inculpatul COLGIU FLORIN-MĂDĂLIN, sub aspectul comiterii infracţiunii de: complicitate la luare de mită, în formă continuată, prev. de art. 48 C.p. rap. la 289 alin. 1 din Noul Cod penal cu referire la art. 7 lit.a din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (2 acte materiale).
Totodată, în cauză, faţă de cei doi inculpaţi s-a luat măsura reţinerii, după cum urmează:
– faţă de inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, pe o durată de 24 de ore, începând de la data de 07 decembrie 2014, ora 00:30, până la data de 08 decembrie 2014, ora 00:30.
– faţă de inculpatul COLGIU FLORIN-MĂDĂLIN, pe o durată de 24 de ore, începând de la data de 06 decembrie 2014, ora 23:35, până la data de 07 decembrie 2014, ora 23:35.

Situaţia de fapt:
În intervalul decembrie 2013-decembrie 2014, numitul BÎGIU MARIAN CISTINEL, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, i-a solicitat numitului COJOCEA DRAGOŞ, director executiv al Direcţiei de dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean Buzău, efectuarea de demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400 mii lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014-2020 şi împărţirea în trei componente astfel încât să fie posibilă evitarea procedurii de licitaţie publică), identificarea unor firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi întocmirea lor efectivă de către COJOCEA DRAGOŞ urmând ca după efectuarea acestor proiecte şi aprobarea plăţilor de către BÎGIU MARIAN CRISTINEL, numitul COJOCEA DRAGOŞ să remită, sub formă de mită, preşedintelui Consilului Judeţean ac, jumătate din suma hitată, respectiv 200 mii lei, bani pe care COJOCEA DRAGOŞ urma să-i recupereze de la firmele care figurau în mod fals ca executanţii celor trei proiecte susmenţionate.
În acest sens, în jurul datei de 20.12.2013, COJOCEA DRAGOŞ i-a remis, sub formă de mită, suma de aproximativ 70 mii lei, numitului BÎGIU MARIAN CRISTINEL, jumătate din contravaloarea unei facturi în cuantum de 130 mii lei + TVA, sumă ce fusese virată firmei A.D.I.C.A. Călăraşi, identificată anterior de COJOCEA DRAGOŞ căreia i se atribuise anterior, în mod direct, contractul pentru prima componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă şi anume principalele direcţii de dezvoltare şi analiza S.W.O.T.
COJOCEA DRAGOŞ a primit suma susmenţionată de la reprezentantul legal al fimei Asociaţiei pentru dezvoltare, inovaţie, cultură şi antreprenoriat (A.D.I.C.A. Călăraşi), respectiv BĂDICĂ GABRIELA CAMELIA.
Suma respectivă i-a fost remisă numitului BÎGIU MARIAN CRISTINEL în parcarea supermarketului PENNY MARKET „XXL” din Buzău, prin intermediul finului acestuia, COLGIU FLORIN MĂDĂLIN.
Ulterior, în luna august 2014, BÎGIU MARIAN CRISTINEL l-a însărcinat pe COJOCEA DRAGOŞ să demareze procedurile de atribuire directă, în aceleaşi condiţii pentru cea de-a doua componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă, fiind declarată câştigătoare aceeaşi firmă A.D.I.C.A. Călăraşi, urmând ca numitului BÎGIU MARIAN CRISTINEL să-i fie remis, ulterior, cu titlu de mită jumătate din valoarea contractului, respectiv 50 mii lei noi.
În data de 04.12.2014, BÎGIU MARIAN CRISTINEL i-a solicitat, în mod expres, martorului COJOCEA DRAGOŞ să-i remită până cel mai târziu la data de 08.12.2014, suma de 50 mii lei, indicându-i ca persoană intermediară care urma să primească suma de bani în numele preşedintelui Consiliului Judeţean, pe consilierul judeţean, PIŢIGOI IONUŢ ROBERT, persoană de încredere a numitului BÎGIU MARIAN CRISTINEL.
În data de 06.12.2014, COJOCEA DRAGOŞ i-a remis numitului PIŢIGOI IONUŢ ROBERT, în parcarea Restaurantului „CRÂNG” din municipiul Buzău, suma de 20 mii lei, pentru care acesta, la rândul său, să o remită mai departe, sub titlu de mită, numitului BÎGIU MARIAN CRISTINEL.
Tot în data de 06.12.2014, numitul PIŢIGOI IONUŢ ROBERT i-a remis, în parcarea din faţa blocului situat pe strada Caraiman, unde-şi are domiciliul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, respectiv bloc A, etaj 1, apartament 7, municipiul Buzău, suma de 50 mii lei, comunicându-i că suma susmenţionată i-a fost remisă, în aceeaşi dată, acestuia de către COJOCEA DRAGOŞ.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL i-a indicat numitului PIŢIGOI IONUŢ ROBERT maniera în care urmau a fi distribuiţi respectiv păstraţi o parte din bani, solicitându-i ca suma de 6.500 lei să fie remisă finului acestuia, COLGIU FLORIN MĂDĂLIN, iar restul sumei de 43.500 lei să fie păstrată, la dispoziţia numitului BÎGIU MARIAN CRISTINEL de către PIŢIGOI IONUŢ ROBERT.
În aceeaşi dată PIŢIGOI IONUŢ ROBERT i-a remis suma de 6.500 lei, în parcarea din spatele blocului situat pe Bld.Unirii nr.10A, din municipiul Buzău, numitului COLGIU FLORIN-MĂDĂLIN care cunoştea că suma respectivă fusese primită cu titlu de mită de către BÎGIU MARIAN CRISTINEL, de la numitul COJOCEA DRAGOŞ.
Situaţia de fapt astfel descrisă mai sus rezultă în urma administrării următoarelor probe:

COJOCEA DRAGOȘ: Ce faci măi cocoșel, La Mulți Ani!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Hai să trăiești, La Mulți Ani!
COJOCEA DRAGOȘ: La Mulți Ani!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Ce faci, mă?
COJOCEA DRAGOȘ: Nu mi-ai zis bă, că ești și NICU și eu te știam de IONUȚ. Bă!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Ă!
COJOCEA DRAGOȘ: Ți-am luat și eu un cadou din partea mea.
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Mulțam! Am înțeles.
COJOCEA DRAGOȘ: Nu știu dacă-ți place marca asta?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Am înțeles.
COJOCEA DRAGOȘ: E bună? Da? Vezi tu acum… să nu te pună dracu` să tragi din ei că-l întreb luni pe șefu` dacă ai tras din…
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Bă, poate îți dau doi pumni acuma …[cuvânt obscen]…
COJOCEA DRAGOȘ: Bă, vezi că…!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: …[râde]… De handicapat.
COJOCEA DRAGOȘ: Hai.
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Ce zici că faci?
COJOCEA DRAGOȘ: Vezi ce faci! Ce dracu să fac?! Bine. N-am prea dormit azi noapte …[cuvânt obscen]…
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Păi, ce-ai făcut?
COJOCEA DRAGOȘ:! Hai! Te pupă fratele tău, te pupă frate… Pa, te pup!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Hai!
COJOCEA DRAGOȘ: Pa, pa!

Astfel, la aceeaşi dată, în jurul orei 13:30, suspectul PIŢIGOI IONUŢ ROBERT, având asupra sa cutia de whisky în care se afla, de această dată, suma de 50 mii lei, s-a întâlnit cu inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, la adresa situată în municipiul Buzău, strada Caraiman blocul A, etajul 1 apartament 7, prilej cu care l-a informat pe preşedintele Consiliului Judeţean cu privire la faptul că a primit de la COJOCEA DRAGOŞ suma de 50 mii lei şi l-a întrebat cu privire la destinaţia acestor sume. Inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL i-a transmis suspectului PIŢIGOI IONUŢ ROBERT să păstreze banii la el, să-i dea finului său, inculpatului COLGIU FLORIN MĂDĂLIN, suma de 6.000 lei, să-şi oprească, pentru propriile nevoi, suma de 5.000 lei, iar restul banilor să-i ţină asupra sa până când inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL o să dispună cu privire la destinaţia sumei de bani rămasă.
Relevantă în acest sens este dialogul ambiental purtat între suspectul PIŢIGOI IONUŢ ROBERT şi inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, înregistrat în baza mandatului de supraveghere tehnică emis de Curtea de Apel Bucureşti:
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Mi-am uitat geaca ieri. Aseară, asta maron!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Asta!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: M-am întâlnit şi cu DRAGOŞ COJOCEA mai devreme şi mi-a dat ci… Cum? Cinci!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Hai!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Gata, am fugit.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: A pronunţat vreun nume, ceva?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu, mi-a zis doar că îmi dă cadou de… aşa şi aşa. Mi-a zis că… Nu, a zis că pentru şefu’ nostru.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Vezi că, există… vezi, nu scoate un cuvânt.
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu ştiu! Nu ştiu, m-am întâlnit cu el mai devreme.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Cum a dat?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Într-o sticlă de whisky.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: A, şi a pronunţat el cinci sau d-ale lui.
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu, a, ba da! Eu nu i-am numărat, mi-a zis că sunt cincizeci de mii.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Nu număratul. În ce context?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Îm?
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: În ce context?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Niciun context, nu.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: A, da’ a spus cincizeci sau nu ştiu ce?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Da, da, da!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Putea să fie ceva grav?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Sper că nu, adică, nu cred.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Eu d-asta ţi-am zis să….
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Cred că nu.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Ia zi ce zicea…?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Hm, m-am întâlnit, a vrut nişte ţuică… Ce fac ?
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Lasă… Ce mai zicea?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nimic. M-a sunat şi SANDRA.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Aşa?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Trebuie să mă întâlnesc şi cu ea, să-i dau banii de…
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: …[tuşeşte]…
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Revelion! Şi cam atât. N-am apucat să mă întâlnesc nici cu FLORIN, cred că mă înjură ăsta. Cum fac cu…?
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Hm?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Cum fac cu…?
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Sună-l pe AL..
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Da.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Te intâlnești cu el şi îi spui: „Bă, a venit unu şi i-am zis că: <>”……., da?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Da!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Şi îi spui că: „Bă, ăştia mulţumesc că mi i-ai dat în… Bă, când mai ai nevoie…” Da?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Da.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Hai, ca să… Înţelegi ce vreau să…?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: În regulă.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Că îi, ă? Nu-i mai…?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: O.K.!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Şi aşa…
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Vă duceţi la petrecere?
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Îhî! Îţi iei tu aşa, opreşti tu vreo cinci mii… Pe mine nu mă interesează ce mai e pe la…
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: A, nu vreţi să-i dau înapoi?!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Îm? …
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Sticla de whisky.
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: …[neinteligibil]… care făcuse ceva … banii? …da…. Unde-i FLORI?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Păi, da… a, am crezut că e în maşină doamna!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Ce-o mai fi serbarea de Crăciun, ce alea, ce tot… Nu, da’ nu văd! Ai telefonu’ la tine?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Telefonul? Nu!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Păi, stai, lasă! Stai, că tre’ să apară, mai stai un pic că tre’ să apară!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Ă, mă duc că tre’ să… mă duc să-mi iau şi eu televizoru`! M-a sunat ăla de la CARGUS!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL Ia vino! Trebuia să… Bă, cum facem cu ăsta, că trebuie să mișcăm serviciul…..îhî… Şi faci ce ţi-am zis eu!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Am fugit! Mă duc la CARGUS!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Şi… ştii. Povestea. …[neinteligibil]… Deci, bă, da’ eşti de acord aşa dacă nu… Mă!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Îm?
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Deci, ţi-am zis cum facem! Unde-i, mă, FLORI, mă? Deseară pe unde eşti?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Pe aci prin oraş! Nu plec! Adică, s-ar putea să plec cu SILVIA pân’ la Bucureşti da’ mă întorc deseară!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Hai, ieșim la o cafea mai pe… Da’ faci ce ţi-am zis!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Am înţeles!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Explicam și eu clar, „Bă, pe ăla nu-l…” Ca să nu… şi faci cu el ca să nu zică că…
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Îhî, gata! Am fugit!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Hai! Și mai zi-mi şi mie… Hai, că nu închide în două minute, ce mai zicea ăla?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nimic, am stat de vorbă de Revelion, de astea…
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: L-ai mai întrebat ceva? L-ai întrebat? Că, ce?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Mă duc să…
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Da’ nu înţeleg ce zici! De ce zici….?.
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: E periculos acuma cu toate nebuniile astea la televizor…
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Şi n-ai, n-ai discutat? Nu ţi-a făcut vreun semn dacă e vreo problemă ceva? Sau nu e?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu! Nu mi-a facut… n-am vorbit, am vorbit că… m-a înnebunit şi tâmpitu’ ăsta de TERŢEA, că i-am cerut „Bă,” zic „dă-mi şi mie, adu-mi şi mie zece litri de ţuică!” De ieri îl tot sun, l-am sunat şi-n dimineaţa asta că „Te anunţ!” că „Te anunţ!” că „Te anunţ!”, nu m-a sunat! Nimic interesant!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Tu spui că …[neinteligibil]…
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu, serios! Serios! Vă spuneam dacă era!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Atunci ai grijă ce, ce vorbești. Mă, și noi când spuneam cincizeci de mii, ei … deci, nu… Ai grijă ce…
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Haideţi că închid ăia la Cargus!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Închid?
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Am fugit!
BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Pa!
PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Doamna FLORI!
Ca urmare a celor dispuse de inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, suspectul PIŢIGOI IONUŢ ROBERT s-a întâlnit la aceeaşi dată, cu inculpatul COLGIU FLORIN MĂDĂLIN, în parcarea din imobilului din municipiul Buzău, Bld.Unirii bloc 10A, etaj 1, apartament 3, judeţul Buzău, ocazie cu care i-a dat suma de 6.500 lei, din partea naşului său, inculpatul BÎGIU CRISTINEL MARIAN.
Cu ocazia remiterii sumei de bani între cei doi s-a purtat următorul dialog:
PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Vino încoace! Vino mă, încoa’! Uite, mă, că mi-a dat, am… m-am întâlnit cu boul ăla de COJOCEA…
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Cum?
PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Și după aia cu nași-tu și…
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Cum?
PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Și după aia cu nași-tu, mă. Și mi-a zis să-ți dau nași-tu ceva.
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Ce să fac eu? A, ce…
PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Tre’ să plătești ceva, nu știu ce.
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: În rest, tu ce faci?
PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Mi-a zis să-i țin eu. Cât vin șase, mii, mă?
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Șase mii cinci sute.

[În continuare, PIȚIGOI IONUȚ ROBERT numără mai multe bancnote]

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Doi, trei patru, cinci, zece! Unu, doi, trei, patru, cinci… douăzeci.
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Numără treizeci. Treiș’două, treiș’trei și-ți dau eu zece.
PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Unu, doi, trei, patru, cinci, șase, șapte, opt, nouă… doișpe, treișpe, paișpe, cinșpe, saișpe, șapteșpe, optușpe, nouășpe, douăzeci, douăzeci și unu, douăzeci și doi, douăzeci și trei, douăzeci și patru, douăzeci și cinci, douăzeci și șase, douăzeci și șapte, douăzeci și opt, douăzeci și nouă, treizeci, treizeci și unu, treizeci și doi.
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Treizeci și trei.
PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Treizeci și trei, scuze!
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Da.
PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Ia-ți… hai… vorbim mâine cu lemnele.
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Stai să vezi, că nu cred că pot să merg.
PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Las’ că mă duc eu.
COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Mă, fă și… rezolvă și…
De altfel este de subliniat preocuparea inculpatului BÎGIU MARIAN CRISTINEL de a ascunde urmele infracţiunilor săvârşite, fapt relevat de discuţia purtată de acesta şi suspectul PIŢIGOI ROBERT IONUŢ, prilej cu care îi sugerează acestuia din urmă să simuleze în cadrul unei noi discuţii după primirea sumei de 50 mii lei, a aparenţei unui împrumut pe care COJOCEA DRAGOŞ l-ar fi acordat inculpatului BÎGIU MARIAN CRISTINEL.
Preocuparea de a ascunde urmele infracţiunii, de disimulare a provenienţei ilicite a sumelor de bani pe care inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL le solicita, rezultă şi din circumstanţele legate de administrarea probatoriului în prezenta cauză.
Faţă de împrejurările cauzei, aşa cum au fost descrise mai sus, se impune concluzia că în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpaţilor de la urmărirea penală şi al împiedicării acestora să comită noi infracţiuni, se impune luarea faţă de aceştia a măsurii arestării preventive.
Astfel, faţă de prevederile art. 223 alin.2 din Codul de procedură penală, având în vedere că toate infracţiunile care fac obiectul cauzei sunt infracţiuni de corupţie sau alte infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare, pe baza evaluării gravităţii acestor infracţiuni, a modului şi circumstanţelor de comitere a acestora, precum şi a împrejurărilor privitoare la persoana inculpaţilor, se constată că privarea de libertate a acestora este necesară pentru a înlătura o stare de pericol creată pentru ordinea publică prin activitatea infracţională care face obiectul cauzei.
Faţă de cele de mai sus, în temeiul dispoziţiilor art. 233 şi următoarele din Codul de procedură penală,
Măsura preventivă se impune cu atât mai mult cu cât infracţiunea de corupţie a fost constatată în mod flagrant şi apreciem că este proporţională cu gravitatea faptei săvârşite, gravitate care rezultă şi din modul conspirat de acţiune al inculpaţilor, dar şi din consecinţele deosebit de grave ale faptelor săvârşite, prin aceea că s-a produs fraudarea bugetului de stat prin eludarea dispoziţiilor legale care reglementează mediul concurenţial în scopul obţinerii tocmai de către cei care trebuiau să asigure transparenţa şi legalitatea acestui proces de atribuire a unor sume de bani pentru sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.