O femeie de 84 de ani din municipiul Buzău a fost găsită, luni, fără suflare în propria-i locuință situată într-un bloc de garsoniere din zona Crâng. Femeia, cunoscută cu afecțiuni cardiace, vorbise ultima oară cu rudele în cursul serii trecute dar în această dimineață nu a mai răspuns nici la ușă și nici la telefon, astfel că a fost solicitată intervenția pompierilor. Ajunși la fața locului, aceștia nu au putut interveni lovindu-se de refuzul unei nepoate a victimei de a sparge ușa metalică încuiată de victimă pe dinăuntru. Timp de aproape o jumătate de oră pompierii au încercat să o convingă pe femeie, medic pediatru în Spitalul Județean Buzău, să accepte deblocarea ușii prin forțarea încuietorii, însă aceasta a refuzat pe motiv că „metodele folosite ar fi rudimentare și ușa nu ar mai putea fi folosită ulterior.”

Pentru că nu a fost de acord ca pompierii de la descarcerare să intervină pentru deblocarea ușii, nepoata victimei a apelat la serviciile unui alpinist utilitar care a coborât în rapel de pe acoperișul blocului, a intrat în garsonieră pe ușa de la balcon care era deschisă și a descuiat ușa garsonierei, proprietara fiind găsită fără suflare în apropierea ușii.
Paramedicii SMURD sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul femeii, urmând ca Poliția și rudele femeii decedate să se ocupe mai departe de procedurile care trebuie urmate în astfel de cazuri.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.