Chiar dacă mulţi sunt de părere că la finalul acestei ediţii de campionat, Gloria Buzău se va număra printre echipele care vor lua drumul eşalonului trei, preşedintele clubului din Crîng, Dan Tulpan se arată optimist. Oficialul buzoian consideră că situaţia financiară reprezintă o şansă în plus pentru echipa buzoiană în încercarea de a rămâne în eşalonul secund. Tulpan a ţinut să precizeze că la Gloria lucrurile au început să se mai aşeze iar jucătorii au o altă atitudine.

Reporter: Se va salva Gloria Buzău de la retrogradare?

Dan Tulpan: Eu am mari speranţe că obiectivul va fi realizat şi când spun asta mă bazez pe mai mulţi factori. Atitudinea jucătorilor este una total schimbată şi arătăm şi noi a club. Asta şi datorită bugetului şi ritmicităţii plăţilor către echipă. În privinţa lotului sigur că nu am putut aduce jucători cu nume grele însă ne-am orientat către cei tineri care au semnat pe trei ani deoarece vrem să construim o echipă. Cred că ne vom salva şi pentru că situaţia financiară generală ne acordă o şansă în plus. Brăneştiul s-a retras deja, sigur că Săgeata continuă dar ştim că greu deoarece acum costurile sunt foarte mari la o echipă de fotbal.

Rep. Luaţi în calcul retragerea unor alte formaţii?

D.T. Nu trăiesc neapărat cu speranţa că se vor retrage echipe. Eu vreau să ne salvăm de la retrogradare pe teren, adică în plan sportiv. Selecţia se va face pe cale naturală aşa cum a zis preşedintele F.R.F., Mircea Sandu şi dealtfel cum am gândit-o şi eu. Deci, cine are bani va rezista cine nu se va retrage.

Rep. Actualul lot este mai valoros decât cel din tur?

D.T. Nu.Valoros a fost şi cel din tur dar  nu şi susţinut financiar aşa că a intervenit debandada. Sincer, Mişu Ciobanu nu a putut să-i mai stăpânească fiindcă aceeaşi cauză invocată de jucători o avea şi el. La un moment dat a vrut să plece dar după o discuţie de două ore cu el l-am convins să ramână. El este un tip serios şi profesionist dar nu a mai fost la fel de convingător cu jucătorii care acum nu mai sunt aici. Nu mai era nici el convins că se mai putea redresa ceva pentru că banii nu veneau. Cred că jucătorii l-au convins pe el deoarece nu a mai putut să se impună.

Rep. De ce vă temeţi cel mai mult în acest retur?

D.T. Mă tem poate de tinereţea unora din lot dar îmi dau şi speranţe pentru că şi ei vor să se afirme. Când am spus anul trecut că lotul e valoros ştiam bine asta. Cei care au plecat de la Gloria confirma în altă parte. Acolo unde se duc şi îşi fac treaba pentru că sunt plătiţi la zi. Sunt deja consacraţi la echipele unde joacă acum şi s-au învăţat să aibă bani în buzunar. Cei mici vor întâi să crească şi după aceea începe să li se urce şi lor la cap partea financiară.

Rep. Se poate spune că după atâtea furtuni la club s-a aşternut liniştea?

D.T. Nu. Niciodată nu va fi linişte. Eu sunt de foarte muţi ani la Gloria Buzău şi în toată istoria clubului nu a fost niciodată linişte indiferent de eşalonul în care a evoluat echipa. Aşa este la o echipă de fotbal. În fiecare an se începe cu o speranţă, ediţia se încheie şi cu bune şi cu rele, se fac speculaţii întotdeauna şi există mii de simpatizanţi şi contestatari aşa că e o viaţă tumultoasă. Noi vrem la meciuri spectatori agitaţi, în număr cât mai mare sa fie un vacarm pe stadion. Când tribunele sunt pline abia atunci se poate spune că e linişte la echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.