Colegiul Director al Partidului Democrat Liberal Buzău a decis vineri în unanimitate susținerea deputatului Cezar Preda pentru a candida la șefia Consiliului Județean Buzău.
Potrivit unui comunicat, Colegiul Director al PDL Buzău, întrunit vineri, a decis, în urma votului la propunerea Biroului Permanent Județean, susținerea candidaturii lui Cezar Preda la șefia Consiliului Județean Buzău.
”Cei 112 membri prezenți din 123 convocați, prezenți în cadrul Colegiului Director Județean au votat în unanimitate pentru candidatura deputatului Cezar Preda la funcția de președinte al Consiliului Județean, îndeplinindu-se astfel condiția statutată necesară oficializării candidaturii anunțate deja în presă, ca intenție”, se arată în comunicatul remis de PDL.
Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că partidul său va candida pe liste separate în toate localităţile buzoiene, singurul pact care ar putea fi încheiat cu UNPR fiind unul de „neagresiune pe timpul campaniei electorale”.Liderul democrat-liberal a precizat că PDL Buzău va avea liste separate la alegerile din vară, în toate localităţile judeţului, atât la Consiliul Judeţean, cât şi la primării, consilii locale şi municipal.Cezar Preda a adăugat că partidul său nu va încheia în teritoriu niciun altfel de protocol cu UNPR decât unul de neagresiune în perioada campaniei electorale şi nicidecum PDL nu va susţine alţi candidaţi decât pe cei ai formaţiunii democrat-liberale. „PDL va susţine doar un candidat al partidului şi va avea liste separate în toate localităţile. Dacă vom încheia un protocol cu partenerii noştri din coaliţie, UNPR, acesta va fi strict de neagresiune în campania electorală. Dar nu vom avea liste comune în nicio localitate”, a precizat Cezar Preda.
Urmare a acestor declarații, vineri, liderul UNPR Buzău, senatorul Ion Vasile a declarat că orice legătură între UNPR și PDL s-a rupt ireversibil, precizînd că între cele două formațiuni au existat înțelegeri atât la Buzău cât și la București, pe care Cezar Preda le-a încălcat. Potrivit lui Ion Vasile, Cezar Preda ar fi trebuit să candideze la Primăria Buzău iar el la Consiliul Județean, adăugând că nu cunoaște motivele pentru care liderul democrat liberal cu care nu vrea să mai aibă nici un fel de legătură a decis să încalce aceste înțelegeri.
”O decizie intempestivă, contrară unor angajamente luate anterior. Discuția s-a purtat în acești termeni: că el va gestiona Primăria Buzău prin el sau terță persoană iar eu Consiliul Județean, prin mine sau terță persoană. Constat o lipsă de respect față de ce am făcut noi ca partid, cred că formula anterioară putea fi câștigătoare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Cert este că noi nu mai avem nici un fel de legătură, nu vom face nici un fel de angajament cu filiala condusă de Cezar Preda. Nici măcar de neagresiune politică în timpul campaniei electorale. Orice comunicare și orice legătură cu acest lider local noi am închis-o. ”, a spus vineri Ion Vasile.
Senatorul de Buzău, Ion Vasile a adăugat că nu știe ce a stat la baza deciziei lui Cezar Preda de a candida la Consiliul Județean, în condițiile în care înțelegerile dintre PDL și UNPR au fost altele:”Nu înțeleg de ce a făcut-o. E dovada a ce a considerat UNPR-ul domnul Preda. A crezut că UNPR e ceva care trebuie să-i ajute permanent dar să nu existe un echilibru, logică și înțeleegere între cele două partide”.
De asemenea, liderul UNPR Buzău a declarat că îl vede pe Cezar Preda pierzând alegerile din vară, așa cum s-a întâmplat în 2008 când a candidat pentru Consiliul Județean și în 2004 când a candidat la Primăria Buzău.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.