Interviurile Observatorului, azi cu Walter Delogu, o vedetă Netflix

0

În preajma Sărbătorilor de iarnă, prin intermediul colegului Vali Mocanu, am aflat că vom putea să stăm de vorbă cu Walter Delogu. Un nume cunoscut în Italia din cauza trecutului său tumultuous, dar și pentru că este tatăl uneia dintre realizatoarele de succes ale RAI. Nu există Walter fără Andreea sau invers, toți fac analogii gândindu-se la tată și la fiică.

Dar de unde până unde au apărut cartea “Il braccio destro” (“Mâna dreapta”) sau mini-seria “Sanpa”? O carte care se pregătește să intre la tipar cu o a doua ediție și un film cu o cifră de-a dreptul imposibil de cuantificat, peste 50 de milioane de vizualizări! Ambele cu Signor Delogu în rol principal, pentru că ne raportăm la niște producții autobiografice. Deci vorbim de anii ’70-’80, care în Peninsulă au rămas în istorie cu lupta ideologică a Brigăzilor Roșii cu Guvernul, cu aducerea grupărilor mafiote în prim-planul vieții de zi cu zi sau cu marea explozie a consumului de droguri în rândul generației tinere. Iar eroul nostru a luptat pe toate fronturile acelor vremuri: de partea extremei drepte, apoi ca șofer al unui boss, consumator de heroină ori toxicodependent, apoi “il braccio destro” al lui Vicenzo Mucciolli, inventatorul comunităților în care cei ce încercau să se lase de drogurile grele locuiau împreună, munceau împreună și tot împreună înfruntau sevrajul și pericolele sale.

Căsătorit cu o buzoiancă, Walter nu s-a lăsat rugat de două ori pentru a fi subiectul unui interviu. Mai ales că avea să locuiască în orașul nostru timp de o săptămână, iar noi ne puteam concorda ușor programul cu al său. Subiectele discutate sunt actuale și azi, indiferent de locuri sau de circumstanțe. Iar noi îi mulțumim și lui Costel Perianu (TVSE) pentru că ne-a ajutat în montajul traducerii/subtitrării!

Giorgio Ivan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.