Cel mai titrat pugilist al Buzăului, Bogdan Dinu, va disputa mâine meciul vieții lui, milioane de ochi urmând să fie ațintiți asupra evoluției sale. Dinu va boxa înaintea celui mai așteptat meci al ultimilor ani, în care campionul Lucian Bute va intra în ring cu tanzanianul Awadh Mohamed Tamim.
Pentru partida de mâine seară, Bogdan Dinu s-a pregătit temeinic, cu antrenamente epuizante, cu un program strict și seriozitate maximă. Observatorulbuzoian.ro vă prezintă un interviu cu pugilistul Bogdan Dinu realizat cu o zi înaintea mult așteptatului meci:

Reporter: Ce înseamnă acest meci pentru cariera ta?
Bogdan DINU: Contează foarte mult și cred că pentru oricine ar conta. Eu am mai boxat la debutul meu într-o gală de titlu mondial și în 2008 când a boxat Diaconu și acum am noroc să boxez în gala în care Bute își pune în joc centura.

Reporter: Ai avut parte de o pregătire specială? Te antrenezi de multă vreme pentru acest meci?
Bogdan DINU: Am început din martie să mă pregătesc, am făcut mult mai multă pregătire fizică, am avut parte și de sparinguri mai tari și mă consider mult mai bine pregătit decât la celelalte meciuri.

Reporter: Te-ai pregătit și cu altcineva în afara maestrului Voicilaș?
Bogdan DINU: La antrenamentul fizic m-am pregătit și cu altcineva însă în ceea ce privește boxul propriu-zis m-am pregătit doar cu maestrul Constantin Voicilaș.

Reporter: Este Bute un exemplu în box pentru tine ?
Bogdan DINU: Bineînteles și cred că pentru orice sportiv Bute poate fi un model, pentru tot ceea ce a făcut. A plecat de jos, cu pași mărunți și cu seriozitate maximă și a ajuns în vârful piramidei.

Reporter: Ce urmează pentru tine după acest meci?
Bogdan DINU: Nu pot vorbi de viitor pentru că nu știu nimic din ce va fi. Profit de această ocazie, vreau să am o evoluție cât mai bună și, după asta, daca vor veni și alte meciuri ar fi extraordinar. Dacă va veni iar o pauză și din cauza lipsei banilor nu se vor mai organiza meciuri asta va fi, dar eu sper să ajungă soarele și pe strada mea. Eu aș vrea să urmeze cât mai multe meciuri pentru mine, la câteva luni de pauză dacă se poate, pentru că acum nu am mai boxat de un an și în box se simte treaba asta. Dacă nu ai continuitate în ring, degeaba.

Reportert: Ai emoții mai mari că boxezi într-o asemenea gală, cu atâția ochi ațintiți asupra ta?
Bodan DINU: Este și asta o presiune pentru că, nu în fiecare zi intri într-o sală cu aproape 10.000 de spectatori și este și asta o noutate. Nu cred că voi fi copleșit de emotie, cred că voi avea emoții constructive. Sper să reușesc să mă stăpânesc pentru că am experiență și, chiar dacă am boxat destul de rar, sper să nu fie probleme la meciul de mâine.

Observatorulbuzoian.ro îi urează multă baftă lui Bogdan Dinu în meciul de mâine, să reprezinte cu bine județul Buzău în fața întregii țări.

A consemnat Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.