Cămătăria nu e brățară de aur. O simte pe propria-i piele un buzoian de 21 de ani care, în lipsă de ocupație și văzând că-i merge treaba, s-a luat de cămătărie. Tânărul împrumuta diverse persoane aflate la nevoie iar în schimbul serviciului primea o dobândă, din care ajunsese să trăiască fără prea mari griji.
Până la urmă, individului i s-a înfundat. El a fost prins în flagrant de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale care au intrat pe fir, alertați de un bărbat de 28 de ani din Cilibia.

Localnicul a mers la Poliția Buzău şi a reclamat că cel de la care s-a împrumutat în luna martie cu suma de 300 de lei îl tot amenință prin mesaje telefonice. Speriat că ar putea s-o pățească, bărbatul le-a povestit anchetatorilor că din cauză că nu se mai ajungea cu bani, ajunsese să apeleze la cămătari. De la tânărul de 21 de ani, bărbatul din Cilibia se mai împrumutase și cu alte ocazii și de fiecare dată i-a plătit dobândă grasă. De această dată însă , cămătarul a început să-i trimită mesaje în care îl amenința cu acte de violență în cazul în care nu îi va înapoia, mai repede, banii şi dobânda aferentă.
Până la urmă, totul s-a terminat cu bine. Individul de 21 de ani a fost prins în flagrant în timp ce primea de la cel pe care l-a împrumurat 400 de lei.
El va fi cercetat acum pentru şantaj, infracțiune pentru care riscă închisoarea.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.