În urma unei investiții de un milion de euro, astăzi, a fost inagurată în localitatea buzoiană Frasinu, singura fabrică de tratare a lămpilor de iluminat  din sud-estul Europei. Aici, de acum, se vor recupera deșeurile provenite din lămpile de iluminat, fabrica făcând parte din grupul de firme ”verzi” compus din GreenWee, GreenFiber și GreenTech.

Noua fabrică are patru instalații moderne care pot recicla anual pâna la 3600 de tone  de deșeuri provenite din lămpi de iluminat. Cele patru instalații în care sunt reciclate lămpile fluorescente, becurile economice, becurile de iluminat stradal, dar si o stație de distilare a pudrei fluorescente în urma căreia se recuperează 99,9% din cantitatea de mercur utilizată în fabricarea lămpilor fluorescente, sunt amplasate în Parcul Industrial de la Frasinu. Deocamdată, în fabrică lucrează doar 10 oameni.

La inaugurarea de astăzi au participat secretarul de stat în Ministerul Mediului, Cristian Apostol, comisarul șef adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Gabriel Apoș, oameni de afaceri și autorități locale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.