În sfîrşit, visul urmează să devenă realitate! Buzăul va avea de anul viitor o bază sportivă modernă unde vor putea fi găzduite competiţii naţionale dar şi internaţionale la nivel de juniori. Această se datorează investiţiei pe care Primăria o realizează la stadionul de atletism şi a cărei valoare se ridică la aproximativ un milion de euro, conform celor declarate de viceprimarul Andrei Neder. Primii paşi în acest sens au fost deja făcuţi, fiind contactate firme de proiectare şi execuţie în vederea organizării licitaţiei pentru atribuirea lucrărilor de modernizare. Pe lângă pista sintetică de alergare, va fi amenajată şi una pentru încălzire, vor fi construite vestiare şi tot ce este necesar ca stadionul să îndeplinească criteriile prevăzute de standardul IAAF, categoria a III-a(omologat pentru competiţii internaţionale). Fost atlet, viceprimarul municipiului, Andrei Neder a ţinut să precizeze că a purtat o discuţie cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Szolt Gyogyossi şi campioana olimpică, Gabi Szabo care au găsit şi ei, oportună reamenajarea acestei baze sportive considerând că Buzăul merită să gazduiască nişte competiţii internaţionale.

,,Odată cu modernizarea sa, considerăm că stadionul de atletism ar putea fi un punct de atracţie pentru oraşul nostru, prin organizarea unor competiţii. Deja am demarat acest proiect şi încercăm să ridicăm această bază la un nivel cât mai mare deoarece scopul nostru îl reprezintă găzduirea unor competiţii europene de juniori, pentru început. Sperăm ca în cel mai scurt timp, şi mă refer ca în decursul anului viitor să finalizăm lucrările de modernizare a stadionului pentru a organiza concursuri. În primul rând va aduce un câştig pentru municipiul Buzău ce va ieşi în faţă cu o altfel de imagine, sportivi, cetăţeni şi în al doilea rând, pentru agenţii economici care automat vor beneficia de acest proiect prin cerere de cazare şi masă”, ne-a declarat viceprimarul Andrei Neder.

,,Impactul acestui preoiect în momentul în care se va realiza, va fi unul puternic, va aduce un mare beneficiu pentru municipiul nostru. Dincolo de faptul că va fi o bază sportivă modernă şi una dintre schimbările pe care doreşte să le facă Primăria ca Buzăul să arate ca oraş european, copii se vor simţi altfel atraşi către atletism, mişcare. Una este să vii să te antrenezi în actualele condiţii, unde nici zgura nu mai există pe teren, şi alta să faci mişcare pentru sănătate într-o bază sportivă modernă. În prima fază va fi turnată o pistă sintetică iar ulterior, proiectul cuprinde amenajarea unor tribune, vestiare, spaţii pentru arbitri în vederea desfăşurării activităţii specifice şi pistă de încălzire. Îndeplinind aceste condiţii, atunci IAAF va acorda stadiounului, nivelul III ceea ce înseamnă că este omologat pentru organizarea unui  Campionat European, destinat juniorilor” a spus directorul Clubului Sportiv Şcolar Buzău şi profesor de atletism, Gabriel Nicolau.

,,Este o investiţie foarte bună deoarece ne putem pregăti în condiţii foarte bune aici şi nu va mai fi nevoie să plecăm prin altă parte. Va fi un lucru benefic pentru toată lumea, mai ales că, se pot organiza competiţii de mare anvergură. Bineînţeles că totodată va însemna şi o mare obligaţie pentru antrenori, sportivi şi foarte important, copiii pot fi atraşi către atletism deoarece parinţii vor avea încredere când văd ce condiţii există”, a spus și  antrenorul de atletism, Dumitru Tudorie.

 

Adrian SOARE

1 COMENTARIU

  1. Foarte buna initiativa,dar întrebarea mea este: Daca aceasta baza sportiva se va moderniza cei care nu sunt profesionisti, sau cei care vor sa faca miscare in aer liber, or sa mai aiba voie sa intre in baza sortiva?
    Pentru ca acum cine doreste sa faca miscare poate sa se duca acolo fara sa fie opriti sau sa plateasca. Sau echipele de forbal de copii mici isi fac antrenamentele acolo, o sa mai aiba voie sa isi faca antrenamentele acolo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.