Epurare apa
POS Mediu
Compania de Apa S.A. Buzau organizeaza, joi, 06 noiembrie 2014, receptia obiectivelor de investitii din municipiul Buzau, parte a Programului ”Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Buzau”, proiect cofinantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial ”Mediu” 2007-2013. Evenimentul, ocazionat de finalizarea investitiilor programate in municipiul Buzau, va avea loc la ora 13:00, la Statia de Epurare a Apelor Uzate Buzau, situata pe Soseaua Vadu-Pasii. Totodata va fi prezentat si stadiul implementarii programului de investitii la nivelul intregului judet.

Valoarea totala a programului de investitii este de 341.661.747 lei, fara TVA, din care: – 77,25% – valoare eligibila nerambursabila asigurata prin contributia Uniunii Europene, 11,81% – bugetul de stat, 9,12% – contributia Companiei de Apa Buzau, realizata prin contractarea unui imprumut BERD, si 1,82% – contributia autoritatilor locale.

In cadrul proiectului, in Aglomerarea Buzau au fost realizate doua obiective, cu o valoare totala de 34.530.439,75 lei: Extinderea Statiei de Tratare a Apelor Uzate, prin adaugarea treptei tertiare, prin care se elimina azotul si fosforul din apele uzate, si Reabilitarea colectorului principal de canalizare din nordul orasului (cu o lungime de 3,8 km, pe traseul str. Transilvaniei – str. Iazul Morilor).

Proiectul de investitii ”Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Buzau” este implementat in 5 aglomerari din judet: Buzau, Ramnicu Sarat, Nehoiu, Pogoanele si Patarlagele. La finalizarea lucrarilor, peste 40% din populatia judetului Buzau va beneficia de imbunatatirea infrastructurii de apa si apa uzata.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.