vaccin
După o lună de foc în care virusurile au provocat adevărate neplăceri buzoienilor, afectând mai ales copiii din comunitățile școlare, în sfîrșit, tusea și junghiul par a se da bătute. În ultima săptămână, respectiv în perioada 27.10-4.11, raportările arată o scădere, ușoară ce-i drept, a afecțiunilor respiratorii, fie că ne referim la viroze ori pneumonii.
Astfel, potrivit reprzentanților DSP, în săptămâna anterioară, au fost înregistrate 1666 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare față de 2060 câte au fost în săptămâna 20-26 octombrie. Doar 4 bolnavi cu forme mai severe de boală au fost spitalizați.
Și numărul pneumoniilor a scăzut aproape la jumătate, de la 735 la finele lui octombrie, la 362 cu 24 de internări.
Gripa îi ocolește încă pe buzoieni și bine ar fi să se întâmple și de acum încolo așa, având în vedere că autoritățile din cadrul DSP Buzău nu au nici o veste despre vaccinul antigripal distribuit gratuit de stat.
Deși campania de vaccinare ar fi trebuit deja demarată, perioada optimă de imunizare începând cu jumătatea lunii octombrie, Ministerul Sănătății nu dă nici un semn că va trimite în teritoriu serul care să țină gripa departe de bolnavii cronic, cei mai vulnerabili în fața microbilor.
Direcția de Sănătate Publică a solicitat ministerului de resort 30 de mii de vaccinuri antigripale cu care să fie vaccinați buzoienii din categoriile de risc, însă deocamdată nu se știe nimic: când va începe campania de vaccinare ori care vor fi primii buzoieni ce vor fi imunizați gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.