Doi consilieri municipali din Râmnicu Sărat nu au fost validați la Constituirea Consiliului Local Municipal  care a avut loc miercuri. Este vorba despre liberalul Ionuț Iuga și despre progresistul  Gheorghiță Ungureanu. Cei doi aleși au fost și candidații PNL și respectiv UNPR pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Sărat, pierzând în fața lui Sorin Cârjan. Au câștigat în schimb mandate de consilieri locali care nu au fost validate.

La ședința de constituire  care s-a desfășurat marți după amiază, consilierii PSD care au majoritate în CLM Râmnicu Sărat au refuzat să valideze mandatele candidatului PNL Ionuț Iuga și ale candidatului UNPR Gheorghiță Ungureanu. Cel mai probabil, refuzul social-democraților de a valida cele două mandate este unul care tine mai mult de  imagine și vine ca urmare a campaniei pe care cei doi consilieri nevalidați au dus-o din postura de candidați pentru funcția de primar

Pentru a-și ocupa locurile în consiliu cei doi aleși se pot adresa instanței în termen de 5 zile iar dacă nici aici nu au câștig de cauza partidele care i-au propus vor trebui să desemneze următorii supleanți pentru a fi validați în Consiliul Local Municipal.

Contactat telefonic, avocatul Ionuț Iuga, unul dintre cei doi consilieri nevalidați a declarat că va contesta decizia în instanță dat fiind că validarea care se face în Consiliul Local este o chestiune pur formală și nu ar trebui să aibă putere decizională mai ales că este făcută înainte ca deliberativul local să fie constituit.

„Voi contesta decizia și am înțeles că același lucru îl va face și colegul meu de la UNPR. Nu este normal să se întâmple așa și votul respectiv este pur formal. Mai mult eu intenționez să fac și o plângere penală pentru abuz în serviciu pentru cei care s-au opus validării noastre mai ales că a fost o chestiune premeditată, anunțată dinainte de social-democrați”, a declarat avocatul Ionuț Iuga.

Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat are în componență 13 consilieri PSD, 4 onsilieri PNL și câte unul de la UNPR și Partidul Ecologist Român.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.