Inspectoratul Școlar Județean Buzău a finalizat ancheta demarată luna trecută la Școala gen. nr. 6 din oraș unde la serbarea de Crăciun a unei clase primare elevii au asistat la un număr de magie în care iluzionistul a mimat tăierea mâinii unui copil, învățătoarea de la școală și directorul școlii primind avertisment.
Conform reprezentanților IȘJ Buzău, elevii nr fi au fost traumatizați în urma spectacolului și nu au necesitat consiliere psihologică. În aceste condiții, învățătoarea de la clasa ai cărei elevi au asistat la spectacolul de magie a primit un avertisment, la fel și directorul Școlii generale nr. 6, căruia i s-a recomandat să fie mai atent atunci când permite organizarea unor spectacole în incinta școlii.
Ancheta la școala general nr. 6 din Buzău a fost declanșată în luna decembrie 2015 după ce pe o rețea de socializare a apărut un filmuleț realizat în incinta unității, filmuleţ în care un iluzionist mimează tăierea brațului unui băiat, în timp ce pe fundal se aud zgomote de uimire și teamă ale celorlalți elevi. Totul s-a întâmplat la serbarea de Crăciun, iar la spectacol a asistat și învățătoarea de la clasă, care nu a oprit momentul de magie, ci a filmat, iar ulterior a postat pe Facebook filmulețul și fotografii din timpul spectacolului.
Iluzionistul a avut în recuzită, printre altele, săbii și cuțite, dar și șerpi și scorpioni. La un moment dat, el simulează tăierea încheieturii mâinii unui copil, iar când magicianul i-a întrebat pe colegi dacă trebuie tăiată toată, copiii au început să ţipe de spaimă. Apoi, iluzionistul mimează că unui alt elev îi înfige o sabie în gât, tot demonstrativ. În pofida reacţiilor, el nu se opreşte, alegând un alt băieţel căruia îi aşează un guler în jurul gâtului şi îi cere să îi spună când va simţi sabia. Apoi, un șarpe este scos dintr-o pungă în timp ce o fetiță se aude țipând.
În timpul spectacolului, unii copii strigă de teamă, în timp ce alții își acoperă ochii pentru a nu vedea ce se întâmplă.

1 COMENTARIU

  1. […] Inspectoratul Școlar Județean Buzău a finalizat ancheta demarată luna trecută la Școala gen. nr. 16 din oraș unde la serbarea de Crăciun a unei clase primare elevii au asistat la un număr de magie în care iluzionistul a mimat tăierea mâinii unui copil, învățătoarea de la școală și directorul școlii primind avertisment. Conform reprezentanților IȘJ Buzău, elevii nr fi au fost traumatizați în urma spectacolului și nu au necesitat consiliere psihologică. În aceste condiții, învățătoarea de la clasa ai cărei elevi au asistat la spectacolul de magie a primit un avertisment, la fel și directorul Școlii generale nr. 6, căruia Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.