Cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat nu a pus probleme prea mari absolvenților de liceu. Miercuri aceștia au avut de susținut proba la matematică sau istorie iar în ceea ce privește matematică concurenții au considerat subiectele „destul de ușoare”

„-Subiectele au fost ușoare, limite de funcții și integrale, nu ne-au dat poligoane și a fost OK.
-Nici un subiect nu mi-a pus probleme.
-A fost foarte ușor, ne așteptăm la 10. A fost chiar mai ușor decât la simulare.
-Mi s-a părut un examen destul de ușor pentru nivelul nostru și sper la o notă bună”, sunt câteva din declarațiile date de elevii care au susținut proba la matematică chiar la ieșirea din sala de examen.

Nici istoria nu pare să fi pus mari probleme elevilor din cel mai bun liceu buzoian. Chiar dacă elevii sunt mai reținuți în a cataloga drept ușoare subiectele profesorii sunt de părere că notele ar trebui să fie peste 9.

„-Pot spune că a fost un examen nici prea greu nici prea ușor pentru persoanele care au învățat de-a lungul anului și sper să iau o notă mare.
-Subiectele nu au fost extraordinar de grele. Poate puțin mai greu la eseu pentru că trebuia să știm o chestie care nu prea se învață de elevi, adică despre Iancu de Hunedoara…”, au declarat absolvenții la ieșirea de la examen.

„Subiectele au fost similare anilor trecuți, subiecte care nu ar trebui să pună probleme elevilor din Hasdeu care au lucrat astfel de subiecte. Notele cred că ar trebui să fie peste 9,50. Departajarea cred că o va face eseul pentru că acolo trebuia foarte multă atenție pe segmentul cronologic. Trebuia să se aleagă prima jumătate a secolului XV iar copii de obicei nu sunt atenți aici și aleg cea de-a doua jumătate a secolului XV pentru că le place mai mult Ștefan cel Mare decât Iancu de Hunedoara”, a declarat profesorul de istorie Elena Năstăsoiu care și-a așteptat elevii la poarta liceului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.