Intervențiile pentru transportul de urgență al persoanelor supraponderale dă mari bătăi de cap pompierilor de la ISU Buzău. Asta pentru că ISU Buzău nu beneficiază de instrumentele speciale destinate transportului acestor persoane. Mai exact, este nevoie de scaun de transport pacienți cu greutăți până la 180 de kilograme, scaun special cu senile care permite transportul pacienților cu greutăți până la 318 kg cu posibilitatea de a transporta pacienții pe scări și tărgi speciale care suportă  greutăți de până la 400-450 de kilograme ajustabile mecanic sau electric.

„Solicit pe această cale Consiliului Județean Buzău să ne sprijine în achiziția a două de kituri pentru transportul persoanelor bariatrice de la etajele superioare din locuință către mijloacele de transport. Toate persoanele de la 80 de kilograme în sus, și am avut și persoane de 180 de kilograme, am fost nevoiți să le transportăm cu brațele, cu pătura, cu covorul sau cu ce mai are omul prin casă. În ultimul an am avut 81 de astfel de solicitări, 75 în Buzău și 6 în Râmnicu Sărat, persoane pe care a trebuit să le coborâm de la etajele superioare ale blocurilor în care locuiau”, a declarat Dănuț Nicolae, comandantul ISU Buzău.

Conform ISU Buzău, costul unui astfel de kit variază între 1000 și 3-4.000 de euro iar solicitarea este pentru două astfel de echipamente care să deservească unitățile din Buzău și Râmnicu Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.