ISU Buzău, la ora bilanțului. Doi subofițeri, desemnați pompieri de onoare ai județului

0
1825

Pompierii buzoieni și-au prezentat, miercuri, în fața prim-adjunctului inspectorului general al IGSU , colonel Daniel Marian Dragne, a şefilor de instituţii şi a reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice locale în frunte cu prefectul, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Buzău,  bilanțul și evaluarea  activităţii pe anul 2016.

Astfel, în anul 2016, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de „Neron  Lupaşcu” al judeţului Buzău s-au produs 6989 de evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, numărul evenimentelor la care s-a intervenit cu forţe specializate crescând cu 31,08% faţă de perioada similară a anului anterior când s-au produs 5332 de evenimente.

– 5337 cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D.;

– 1652 intervenţii.

Intervenţiile sunt clasificate astfel:

–  386 intervenţii la stingerea incendiilor;

–  121 asistenţă persoane;

–  115 alte situaţii de urgenţă;

–  49 acţiuni pentru protecţia comunităţilor;

–  454 activităţi de îndrumare şi recunoaşteri;

–  48 exerciţii cu forţe în teren;

–  239 intervenţii la incendii de vegetaţie uscată;

–  32 intervenţii la salvare animale;

– 41 acţiuni de asigurarea zonei de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă.

Deasemenea, forţele noastre de intervenţie au mai fost solicitate în 167 situaţii, la care însă nu s-a intervenit din diverse motive: (echipajele au fost întoarse din drum, echipajele au ajuns la locul evenimentului, însă nu au acţionat, deoarece evenimentul a fost rezolvat de alte forţe cu care se cooperează (serviciile voluntare/private pentru situaţii de urgenţă), de către cetăţeni sau personalul de la locul de muncă).

Totodată, la finalul activității au fost decernate două distincții de onoare unor pompieri care s-au făcut remarcați în activitatea din timpul anului trecut și din prima lună a anului 2017.

Astfel,  pompierul de onoare al judeţului Buzău a fost desemnat plutonierul major Soare Marian care îndeplineşte funcţia de comandant gardă de intervenţie. A participat în anul 2016 la un număr de 52 incendii, contribuind în mod direct la salvarea bunurilor cetăţenilor. Cea mai impresionantă intervenţie  la care a participat a fost cea din data de 18.11.2016 cind pe timpul unui incendiu la un apartament situat la nivelul 4 al unui bloc de locuinte din municipiul Buzau a reusit salvarea unui copil de 14 ani iar salvatorul de onoare al judeţului Buzău a fost desemnat plutonierul major Ferentz Alexandru care îndeplineşte funcţia de comandant gardă de intervenţie la Staţia de Intervenţie Mărunţişu. În data de 22.01.2017 a condus intervenţia la un accident rutier produs în localitatea Siriu, punctul Bonţu Mare, unde un autoturism era căzut într-o râpă de aproximativ 15 metri. În urma accidentului au rezultat două victime, dintre care una încarcerată. Intervenţia deosebit de dificilă  a determinat luarea unor măsuri extraordinare care au dus la descarcerarea şi salvarea victimelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.