Cei doi militari uciși, sâmbătă, de talibani în teatrul de operații din Afganistan vor primi titlul de „Cetățean de Onoare al județului Buzău”. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Buzău de marți.
„Am primit solicitarea din partea armatei și am propus mai departe consilierilor județeni care au fost de acord ca cei doi sublocotenenți post-mortem Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu care și-au dat viața pentru țară să fie desemnați Cetățeni de Onoare ai județului. În acest sens vom face documentația necesară iar la ședința ordinară din luna mai vom întocmi un proiect de hotărâre in acest sens”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.
Cei doi militari buzoieni care și-au pierdut viața în teatrul de operații din Afganistan, sublocotenenții post-mortem Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, au fost înaintați în grad și au fost decorați de președintele Klaus Iohannis. Ei au ajuns în noaptea de luni spre marți la Buzău, trupul neînsuflețit al sublocotenentului post-mortem Iulian Dumitrescu fiind dus la locuința sa din comuna Smeeni iar cel al lui Adrian Vizireanu fiind depus la capela Cimitirului Eroilor din Buzău. Cei doi vor fi înmormântați miercuri cu onoruri militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.