Cei doi jandarmi buzoieni care au participat la misiunea Eulex Kosovo au revenit în țară chiar în după-amiaza zilei de Crăciun. Cei doi plutonieri buzoieni, Marian Staicu și Dănuț Pavel, au participat, timp de 6 luni, alături de alți 176 de jandarmi și polițiști la misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice în provincia Kosovo, fiind campați în baza de la Mitrovița. Ei au ajuns acasă în cursul zilei de duminică iar în prezent se află în concediu după executarea misiunii.
Un alt angajat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău care a participat la misiuni de instruire ale forțelor de ordine publică din Afganistan, plutonierul Costel Gioabă a fost decorat de Ziua Națională de ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș. Pentru modul exemplar în care a reprezentat Jandarmeria Română, Costel Gioabă, alături de alți 40 de subofițeri participanți la „NATO Training Mision”, a primit distincția de serviciu „Misiuni în străinătate”.
Începând cu luna mai 2011, 66 de jandarmi români printre care și buzoianul Costel Gioabă au participat la misiunea de instruire „NATO Training Mission” a forţelor de ordine publică din Afganistan. Militarii români s-au ocupat de pregătirea poliţiştilor afgani pentru prevenirea şi aplanarea conflictelor, instruirea privind procedeele folosite pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică şi utilizarea armamentului din dotare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.