gratar
Comisarii Gărzii de Mediu și jandarmii buzoieni vor munci pe perioada minivacanței de 1 mai pentru depistarea buzoienilor care încalcă legislația de mediu. Anunțul a fost făcut, miercuri, de comisarul-șef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim, care a mărturisit că împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău va merge în zonele unde buzoienii obișnuiesc să petreacă în aer liber pentru a se asigura că aceștia respectă legislație în vigoare.
„Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi vor participa la acțiuni de verificare a modului de respectare a legislației de mediu, acolo unde vor dori buzoienii să iasă pentru petrecere timpului liber. Aceste zone sunt în preajma mănăstirii Ciolanu, Zona Haleș, pădurea Spătaru, Merei, Monteoru și chiar zona Siriu”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim.
Sursa citată a mai precizat că în cazul în care vor fi constatate încălcări ale legislației în vigoare sancțiunile nu vor fi dictate pe loc ci la câteva zile distanță tocmai pentru că oamenii vin să petreacă la iarbă verde și este posibil să nu fie foarte cooperanți.
„Acțiunile în situația în care vom constata nereguli de genul aprinderii focului direct pe sol sau tăierii pomilor sau aruncarea deșeurilor în cursurile de apă, bineînțeles, că nu putem aplica sancțiunea pe loc pentru că oamenii când merg la grătar mai vor să consume și băuturi alcoolice dar ei vor fi identificați de jandarmi și ulterior vor fi aplicate sancțiunile”, a declarat Carmen Ichim.
La Buzău nu există zone amenajate de autorități, conform Legii Picnicului pentru petrecerea timpului liber, iar buzoienii aleg să petreacă pe locurile amenajate de persoane particulare.
„Aceste zone nu intră sub prevederile Legii Picnicului pentru că aceste zone sunt în domeniul privat al unor cetățeni sau persoane juridice și nu sunt amenajate în domeniul public al statului. În acest moment la Buzău nu există astfel de zone amenajate pe domeniul statului dar acolo unde au fost amenajate astfel de zone de către persoane private acestea au fost dotate cu toalete ecologice și coșuri de gunoi. Amenzile pe Legea Picnicului sunt undeva între 100-5.000 de lei iar amenzile raportate la legislația de mediu sunt undeva între 20.000 și 40.000 de lei”, a declarat Camen Ichim, șefa Gărzii de Mediu Buzău.
Anul trecut comisarii de mediu au aplicat trei sancțiuni, dar la o săptămână după ce au fost constatate, una pentru aruncarea unui sac de gunoi dintr-o mașină și altele pentru faptul că petrecăreții au aprins focul direct pe sol .

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.