Cristian Onofrei, gălățeanul de 33 de ani desemnat „Jandarmul de onoare al anului”, grație activității sale din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați și a acțiunilor caritabile, a ajuns, marți la orele prânzului, la Buzău după ce sâmbătă dimineață a plecat în alergare de la Galați către București.
Onofrei și-a propus să alerge din orașul sau natal, Galați, până la București, în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles, fiind înfășurat într-un steag tricolor și purtând pe braț o banderolă cu steagul Belgiei. La destinație, Onofrei urmează să primească în contextul Zilei Jandarmeriei Române, distincția de „Jandarm de Onoare al Anului”.
Marți la orele prânzului, jandarmul gălățean a ajuns de la Făurei la Buzău, unde se va odihni până miercuri dimineață când urmează să plece, tot în alergare, către Ploiești.
Cristian Onofrei a fost însoțit de la intrarea în județ de un antemergător din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău iar de la intrarea în oraș a alergat alături de jandarmi de la IJJ Buzău și de angajați ai MApN până la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău unde a fost primit cu aplauze de angajați și de conducerea unității.
„Vreau să vă mulțumesc pentru această primire. Drumul este anevoios. Azi am parcurs peste 40 de kilometri dar suprafața fiind foarte dură se simt anumite dureri de la picioare până la jumătatea corpului. Această cursă o fac în memoria victimelor de la Bruxelles, ceea ce s-a întâmplat acolo, oameni care să cadă pradă luptei altora, prin această cursă sau prin alte manifestări vrem să tragem un semnal de alarmă și să prevenim pe cât se poate astfel de acțiuni. Totodată fac această cursă in cinstea tuturor acțiunilor caritabile pe care le-am făcut în Galați pentru copii sau pentru bătrâni care au nevoie de ajutor. La Galați am alergat cu prieteni ai mei alergători iar de la Brăila am alegat singur. Cred că multă lume știe de acțiunea mea pentru că nu am întâlnit oameni care să critice ceea ce fac ci chiar lumea mă încurajează și mă aplaudă ceea ce îmi dă putere să ajung până în București”, a declarat Cristian Onofrei, plutonierul de jandarmi în vârstă de 33 de ani din Galați.
Cristian Onofrei practică atletismul de la vârsta de 18 ani, iar la nivel de performanţă a activat până în anul 2007, participând la numeroase competiţii sportive.
Pe 30 martie, jandarmul gălățean urmează să ajungă la Mizil, pe 31 martie la Jandarmeria Prahova, pe 1 aprilie la Centrul Jandarmeriei din Izvorani, pe 2 aprilie la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei iar pe 3 aprilie, de la ora 10.00, Cristian Onofrei va pleca de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei şi va sosi ulterior în Parcul Herăstrău, unde i se va decerna titlul de „Jandarmul de Onoare al Anului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.