Fostul director al Servagromec, inginerul Andrei Barac, s-a lansat, marți, în cursa pentru fotoliul de primar al Buzăului, din partea Partidului România Unită. Barac a preluat conducerea PRU Buzău, iar marți, președintele formațiunii politice, deputatul Bogdan Diaconu, a venit pentru a-l anunța inginerul condamnat în trecut pe nedrept la închisoare drept candidat pentru Primăria municipiului Buzău.

Andrei Barac este de profesie inginer și a fost directorul societății Servagromec, postură din care a fost arestat pe nedrept în anul 2001. Barac a petrecut în arest 130 de zile după care a dat în judecată statul român și a obținut despăgubiri morale, despre care nu a dorit să vorbească la conferința de marți. „Deși sumele sunt mari ele nu acoperă nici pe departe suferința prin care a trecut mai cu seama familia mea”, a declarat Andrei Barac, care a precizat însă că despăgubirile primite de el și de restul de 7 colegi de-ai săi de la Servagromec, condamnați și ei pe nedrept, se ridică la 10 milioane de RON.
„Vreau să ofer electoratului buzoian șansa de a alege un candidat din afara sistemului corupt. Această șansă trebuie să fie valorificată pentru că este un moment destul de critic pentru România pentru că un sistem bolnav a condus România, a produs degringoladă în sistemul administrativ iar economia a fost distrusă în proporție considerabilă. 85 la sută din populație trăiește în pragul sărăciei iar mai mult de 50 la sută sunt chiar săraci. Dacă populația nu înțelege să este nevoie de mobilizare exemplară vor urma alți și alți ani de sărăcie”a declarat inginerul Andrei Barac, marți, în conferința în care și-a anunțat candidatura la Primăria Buzău.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.