Consiliul Local Berca a fost dizolvat. Judecătorii Curții de Apel Ploiești au admis ieri recursul formulat de Instituția Prefectului de desființare a Consiliului Local al comunei Berca.
Prefectul județului Buzău a solicitat instanței în vara acestui an dizolvarea miniparlamentului local din comuna Berca, pentru că aleșii nu au adoptat nicio hotărâre de consiliu, timp de trei ședințe consecutiv. Primul termen de judecată care a avut loc la Tribunalul Buzău în luna august a debutat cu o amânare iar în luna septembrie, acelaşi tribunal  a respins cererea prefectului Paul Beganu, dându-i posibilitatea să atace decizia cu recurs la Curtea de Apel Ploiești.
Decizia judecătorilor prahoveni este definitivă iar începând de ieri, Primăria comunei Berca este condusă exclusiv de primarul Valeriu Marcu.
Odată cu dizolvarea Consiliului Local, locuitorii comunei Berca au rămas și fără viceprimarul Constantin Leu, ales consilier pe listele PSD.
Contactat telefonic de Observatorul Buzoian, primarul Valeriu Marcu a declarat că nu și-a dorit să se ajungă la așa ceva iar perspectiva conducerii destinelor comunei Berca doar de către un singur om nu este deloc  îmbucurătoare.
„Nu este o bucurie. Este o treabă de maximă prudență, o muncă de sisif, pentru că eu nu voi mai putea pleca mai mult de o oră din Primărie. Vor trebui semnate acte și sper din tot sufletul să nu mă îmbolnăvesc. Eu nu am dorit să se ajungă aici. Nu i-am îndemnat niciodată să părăsească ședința ci să aibă răbdare și să judece cum e mai bine pentru comunitate pentru că și ei erau aleșii comunității”, a declarat primarul comunei Berca, Valeriu Marcu.
Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/12/Valeriu-MARCU.mp3|titles=Valeriu MARCU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.