Reorganizarea instituțiilor face încă un pas prin înființarea  Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Noua instituție a luat naștere prin unificarea Autorității Rutiere Române, a Registrului Auto Român și a Administrației Naționale a Drumurilor.
La Buzău, cei 8 inspectori care vor lucra în instituția nou înființată au trecut cu brio toate examenele și în doar câteva zile vor ieși în stradă cu atribuții extinse.
„Inspectorii au dreptul să oprească autovehiculele, să le imobilizeze pentru defecțiuni tehnice sau pentru depășirea masei maxime autorizate, să rețină certificatele de înmatriculare dacă se constată defecte periculoase. Mai precis, inspectorii ISCTR au atribuții de control de la legalitatea transportului până la stare tehnică și depășirea de mase sau dimensiuni”, a precizat Cosmin Marinescu inspector în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.
Noua structură a fost creată pentru eficientizarea acțiunilor de control în ceea ce îi privește pe marii transportatori rutieri.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.