Pentru prima oară, Buzăul va fi reprezentat, la jumătatea lunii noiembrie, la Târgul de Turism al României unde va fi parte componentă a standului Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Invitația adresată Consiliului Județean Buzău de a se alătura standului Ministerului Turismului vine ca urmare a obțierii de către  Ținutul Buzăului a titlului de destinație europeană de excelență.
În acest an, Ținutul Buzăului a fost desemnat destinație europeană de excelență, în cadrul ediției din acest an a proiectului European Destinations of Excellence (EDEN), lansat de Comisia Europeană. Ca urmare a acestui premiu obținut de Ținutul Buzăului, zona are posibilitatea de a se promova la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo de ministerul de resort, în perioada 15-18 noiembrie 2012. De asemenea, Buzăul va fi inclus în Rețeaua EDEN constituită la nivel european. Ținutul Buzăului a fost desemnat destinație romanească pentru tema turismul rural. Proiectul EDEN – European Destinations of Excellence – a fost lansat în anul 2006 de Directoratul General pentru Intreprinderi și Industrie/ Comisia Europeană. Destinațiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs național, organizat de autoritatea de turism din fiecare țară participantă la proiect, pe baza temei și a criteriilor de selecție agreate de Comisie.
După participarea din luna noiembrie când Buzăul va fi reprezentat atât în standul Ministerului Turismului cât și în standul Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT), Consiliul județean Buzău își propune ca de anul viitor județul nostru să aibă prropriul stand la Târgul de Turism al României.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.