handicap

Fundația Motivation România organizează miercuri, 12 februarie 2014, în Buzău, seminarul cu tema „Prescrierea, poziționarea și adaptarea scaunului rulant”. Evenimentul are ca scop informarea specialiștilor kinetoterapeuți cu privire la caracteristicile și utilizarea echipamentelor de mobilitate destinate persoanelor cu dizabilități.
Seminarul este programat de la ora 10.00 la Fundația ”Sfântul Sava” din Buzău iar la acțiune sunt așteptați 15 kinetoterapeuți, 10 utilizatori de scaune rulante, 5 asistenți personali, precum și reprezentanți ai ONG-urilor și autorităților locale.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Roțile Schimbării – către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant din România”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională. Proiectul este implementat in perioada 2011-2014 și are ca scop reducerea numărului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizați la domiciliu și stimularea participării acestora la activități sportive, culturale și recreative. În cadrul proiectului, reprezentanți ai persoanelor cu dizabilități locomotorii, profesioniști din domeniul medical și reprezentanți ai ONG-urilor, precum și inițiatori ai politicilor publice sunt informați cu privire la importanța poziționării corecte, a prescrierii adecvate de echipamente de mobilitate personalizate și a distribuirii lor, pentru ca utilizatorii de scaun rulant să atingă un nivel maximum de sănătate și independență.

Seminarul urmărește instruirea terapeuților de către un kinetoterapeut și un instructor utilizator de fotoliu rulant, în ceea ce privește partea de prescriere, poziționare și adaptare a echipamentului de mobilitate. Tema va fi prezentată atât sub aspect teoretic, prin oferirea informațiilor necesare, cât și sub aspect practic, prin exerciții și demonstrații. Utilizatorii de scaun rulant prezenți vor beneficia și ei de recomandări și de adaptarea echipamentelor pe care le folosesc, în conformitate cu abilitățile și nevoile pe care le au. Participarea la seminar este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.