Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Buzău, că ”unificarea dreptei” constă în alianţa dintre PNL şi PDL, nicidecum cu PMP, adăugând că unificarea dreptei ”nu se face nici cu Traian Băsescu, nici împotriva lui Traian Băsescu”, dar ”se face fără Traian Băsescu”. ”Unificarea dreptei constă în unificarea PNL şi PDL. Această unificare nu se referă la PMP. Fiindcă unificarea dreptei acum în România nu se face nici cu Traian Băsescu, nu se face nici împotriva lui Traian Băsescu. Unificarea acum se face fără Traian Băsescu. Trebuie să admitem cu toţii că există proiecte ale partidelor politice care nu l includ pe Traian Băsescu, care vizează viitorul nu trecutul şi care se fac acum între PNL şi PDL”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis. Întrebat dacă în toamnă, la alegerile prezidenţiale, se va solicita, la nevoie, sprijinul PMP, Iohannis a spus: ”Nu va fi nevoie de ajutorul PMP, e nevoie de votul electoratului. Voturile partidelor nu se transformă decât parţial înspre un candidat care nu aparţine acelui partid”.
O decizie în ceea ce privește unificarea dreptei la Buzău se lasă însă așteptată. Vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu, cel care este președintele comisiei de negociere cu PDL declarând că o întâlnire cu omologii de la PDL urmează să aibă loc vineri.
„Am avut săptămâna trecută u întâlnire cu membrii PDL și urmează încă o întâlnire mâine(nr. vineri 20 iunie). S-a stabilit să se facă o estimare în fiecare localitate pornind de la Consiliul Județean și terminând cu cea mai mică comună, stabilirea unor poziții comune lucruri care urmează să le mai discutăm și la întâlnirea de mâine”, a declarat vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.
Liderul interimar al PNL, Klaus Ioahannis s-a întâlnit, joi, la Buzău cu liberalii din judeţele Vrancea, Tulcea, Buzău, Constanţa şi Galaţi, fiind vorba despre o întâlnire electorală în condiţiile în care el personal a încurajat şi încurajează competiţia internă.
”Primele măsuri propuse în calitatea mea de preşedinte interimar a fost competiţia internă care trebuie revigorată. Trebuie să avem curajul să venim în faţa colegilor, să ne prezentăm, să existe un vot liber pentru toate funcţiile care vor fi alese în partid. Am prezentat eu personal conceptul meu aşa cum îl văd pentru PNL şi pentru România, o viziune pentru un deceniu liberal. Sunt convins că noi putem să dăm preşedintele României şi în 2014 şi în 2019. Sunt convins că după unificarea dreptei putem guverna România cel puţin opt ani, opt ani în care vom schimba ţara şi o vom transforma ,dintr-o ţară care abia se aude din estul Europei, o ţară cu prea mulţi oameni săraci, asistaţi sociali, într-o ţară prosperă şi puternică. Asta e viziunea mea pentru PNL şi pentru România!”, a declarat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.