bidoane-combustibil
Zeci de persoane din mai multe judeţe din ţară, printre care şi Buzău, au picat în plasa unei grupări care vindea la preţuri modice motorină amestecată cu apă şi suc. Reţeaua infracţională care făcea afaceri cu combustibil contrafăcut este din localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi, şi îşi racola clienţii de pe internet.

Poliţiştii din Călăraşi avertizează populaţia cu privire la acest tip de înşelăciuni comise de localnici din Dragalina. Vânzătorii de combustibil obişnuiesc să posteze pe site-uri anunţuri că vând motorină la preţuri foarte mici, de 3,5-4 lei, iar cumpărătorii, chemaţi în locuri izolate, primesc un amestec de apă şi suc în loc de combustibil.
Potrivit Mediafax, IPJ Călăraşi a organizat, în ultimele zile, mai multe acţiuni în localitatea Dragalina, pentru prevenirea, diminuarea şi stoparea înşelăciunilor cu motorină. Asta după ce, în ultima perioadă, au fost primite mai multe reclamaţii cu privire la înşelăciuni în care principalii suspecţi sunt localnici din Dragalina. La începutul săptămânii, poliţiştii din Călăraşi au pus în executare, la Dragalina, trei mandate de condamnare a unor persoane pentru înşelăciuni cu motorină. Au fost şi situaţii în care cumpărătorii care şi-au dat seama că sunt înşelaţi au fost tâlhăriţi de către presupuşii vânzători. Astfel, săptămâna trecută, trei bărbaţi din Dragalina, cu vârste de 19, 28, respectiv 39 de ani, au fost ridicaţi în urma unor percheziţii şi duşi la audieri după ce au încercat să înşele şi au tâlhărit un bărbat căruia îi promiseseră că îi vor vinde 200 de litri de motorină cu 3,5 lei litrul.
Bărbatul a venit cu un autocamion din judeţul Argeş pentru a ridica motorina, însă şi-a dat seama că cei trei vor să îl înşele şi a refuzat tranzacţia, moment în care cei trei localnici l-au tâlhărit. Potrivit datelor furnizate de Poliţia Călăraşi, cei care postează anunţuri prin care oferă spre vânzare motorină la preţuri mici au reuşit să racoleze clienţi din Bucureşti, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.