Cristi BIGIU

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Marian Cristinel Bigiu, doreste sa sprijine financiar Crucea Alb-Galbena, prin institutia pe care o conduce, pentru ca aceasta sa poata continua sa acorde servicii medico-sociale la domiciliu, in special persoanelor cu venituri mici.
In prezent, Crucea Alb-Galbena este finantata de institutia omoloaga din Belgia. Parteneriatul, ajuns la final, ar putea fi prelungit cu inca trei ani, dar ulterior autoritatile locale trebuie sa preia si sa dezvolte astfel de servicii si pe mai departe.
„Multumesc Crucii Alb-Galbene din Belgia pentru tot sprijinul pe care l-au acordat pana acum. Le multumesc si pentru ca doresc sa prelungeasca pentru inca trei ani finantarea acestui serviciu, pe care eu il apreciez si de aici si deschiderea mea. Trebuie sa dezvoltam colaborarea intre Crucea Alb-Galbena si Consiliul Judetean. Trebuie sa semnam un protocol de colaborare,si speram ca in trei ani situatia noastra financiara va fi mai buna si ne vom putea implica in mod corespunzator„, a declarat presedintele CJ in cadrul unei intalniri cu oficiali belgieni si cu reprezentanti ai Crucii Alb-Galbene belgiene.
Intalnirea a avut loc intre presedintele CJ Buzau, Eddy Couckuyt, membru al Guvernului Flandreienii de Est si reprezentanti ai Crucii Alb-Galbene din Romania si Belgia.
„Vreau sa multumesc domnului Bigiu pentru disponibilitate si sunt convins ca impreuna vom reusi sa-i ajutam pe cei bolnavi care au nevoie de ajutor„, a spus Eddy Couckuyt.
Presedintele Consiliului Judetean a subliniat ca trebuie gasita o modalitate de finantare si de sprijinire a acestui serviciu de ingrijire la domiciliu, precum si necesitatea pastrarii gratuitatii lui.
„Ma bucur sa aud angajamentul dumneavoastra. Este important, din punct de vedere simbolic sa incepem cat mai devreme, progresiv, aceasta colaborare. Este un punct luminos cu care plecam de la Buzau„, a afirmat Hendrik Van Gahsbeke, reprezentantul Crucii Alb-Galbene Belgiene.
Parteneriatul romano-belgian dateaza din 1990, cand reprezentanti ai administratiei regionale ai Flandrei de Est au venit in judetul Buzau cu ajutoare umanitare.
Incepand cu anul 1995, Spitalul Judetean Buzau a incheiat mai multe protocoale de colaborare cu autoritatile Flandrei de Est, iar in anul 2003 a fost infiintata la Buzau Crucea Alb-Galbena, primul serviciu de ingrijiri medico-sociale la domiciliu.
Ajutorul oferit de-a lungul timpului de partenerii belgieni Spitalului Judetean si Crucii Alb-Galbene din Buzau este de trei milioane de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.