politie rurala

UPDATE: POlțistul de 36 de ani a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El lucra la postul de POliție din Glodeanu Siliștea.

Un polițist din zona Pogoanele este cercetat de polițiștii buzoieni după ce ar fi pretins, în repetate rânduri, bani de la mai multe persoane prinse la volan sub influența băuturilor alcoolice. Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, procurorii au dispus începerea urmăririi penale și retinerea, pentru 24 de ore, a învinuitului N.D., lucrător de poliție în cadrul unei secții rurale arondate I.P.J. Buzău, pentru comiterea unor fapte de corupție.
În fapt, în baza probatoriului administrat până în acest moment, se reține că învinuitul a pretins și primit sume de bani de la persoane cercetate pentru infracțiuni la legea circulației, respectiv conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane având o îmbibație alcoolică peste limita legală, în cauze penale pe care le instrumenta, susținând ca ar putea influența organele de anchetă să adopte soluții de netrimitere în judecată.
Procurorii continuă ancheta cu ajutorul polițiștilor iar în urma probelor administrate se va hotărî dacă vor cere arestarea preventivă a agentului de poliție suspectat de fapte de corupție.
Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a acordat sprijin procurorilor din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Buzău în documentarea cazului.
„ IPJ manifestă toleranță zero față de astfel de cazuri și acționează permanent alături de instituțiile cu atribuții în domeniu pentru prevenirea și combaterea faptelor de cprupție inclusiv în rândul propriilor efective. Lucrătorul și a dat demisia din funcție încetând astfel raporturile de serviciu cu uinitatea”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buuzău, Florina Crucianu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.