Un raport al Comisiei Juridice din Camera Deputaților care a analizat legea privind măsurile ce vor fi adoptate în Starea de Alertă prevede că s-ar putea deschide „centre comerciale mici de sub 15.000 mp și care au magazine individuale din incintă de sub 500 mp fiecare”.

Noul raport cuprinde mai multe modificări, una dintre acestea referindu-se la magazinele care ar putea fi deschise odată cu trecerea la starea de alertă. Astfel, în această categorie au fost introduse și mall-urile mici, cu o suprafață de până la 15.000 de metri pătrați.

Art. 9:

  • (1) Pe durata stării de alertă se pot suspenda activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu acordul CNSSU.
  • (2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică în cazul centrelor comerciale mici de sub 15.000 mp, cu magazine individuale din incintă de sub 500 mp fiecare.
  • (3) Prin excepție de la alin (1) sunt permise următoarele activități comerciale:
  • a) vânzarea produselor electronice și electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului;
  • b) activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului;
  • c) activitatea desfășurată de către magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.

Raportul urmează să intre la votul final.

Dacă raportul va fi adoptat în forma propusă acesta nu va aduce schimbări importante în rândul centrelor comerciale din oraș. Dat fiind că nici unul dintre cele două mall-uri din nordul orașului Galleria Mall și Shopping City Buzău nu se încadrează în limitele aprobate prin raport acestea vor rămâne în continuare închise mai puțin supermarketurile care au funcționat și pe perioada Stării de Urgență.

Centrul comercial Galleria Mall are o suprafață de 34.000metri pătrați construiți și o suprafață închiriabilă de 17.200 de metri pătrați.

„Centrul comercial va rămâne în continuare închis cu excepția supermarketului Mega Image și a serviciilor de utilitate publică găzduite în centrul comercial. Totodată, se caută soluții pentru chiriașii care au spații cu ieșire la exterior care ar putea să profite de o altă prevedere legală potrivit căreia și-ar putea redeschide afacerile” a precizat managerul Galleria Mall Răzvan Zaharia.

Nici celălalt centru comercial situat în nordul orașului, Shopping City Buzău nu s-ar putea redeschide în baza condițiilor stipulate în raportul adoptat de deputații juriști.

Centrul comercial Aurora inaugurat în anul 2008 avea o suprafață închiriabilă de 17.900 de metri pătrați la care se mai adaugă aproximativ 6.000 rezultați după extinderea de vara trecută. Și aici vor funcționa ca și până acum hypermarketul Carrefour, farmacia și magazinul de electronice de la intrarea în centrul comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.