Noul coronavirus ajunge și la Buzău într-o unitate medicală. Este vorba de Policlinica Nicolae Titulescu situată pe bulevardul cu același nume în apropierea Prefecturii Buzău. Medicul neurolog Dorina Murgociu este primul medic confirmat cu COVID-19 din județ și a fost deja internată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. De asemenea, șoțul  femeii a ieșit pozitiv la testele făcute de specialiștii DSP și se adaugă astfel buzoienilor infectați cu COVID-19. Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cine a intrat în contact cu medicul neurolog iar o parte din cei care își desfășoară activitatea în Policlinica Nicolae Titulescu au fost deja testați rezultatele fiind în lucru.

„Marți a fost înregistrat primul caz de infecție cu coronavirus la un medic neurolog care își desfășoară activitatea în Policlinica Nicolae Titulescu din Buzău. Medicul este asimptomatic și a fost depistat având obligația de a face un astfel de test pentru o investigație medicală ce presupunea internarea într-un spital din Capitală. S-a luat decizia izolării în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat iar miercuri s-a recurs la investigarea întregului personal din cadrul Policlinicii Nicolae Titulescu. Vom afla rezultatele joi, cel târziu vineri. La nivelul policlinicii s-a făcut o dezinfecție terminală iar în funcție de rezultatele testelor se va decide ce se va întâmpla cu această unitate medicală în continuare”, a declarat Carmen Scântei, medic epidemiolog în cadrul DSP Buzău.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 12 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 95.

Cazurile 84 – 95:

  • Șase dintre aceștia provin din focarul identificat în cartierul Poștă: trei copii cu vârste cuprinse între 4 luni și 6 ani și trei adulți cu vârste cuprinse 24 și 35 ani.
  • Doi dintre pacienții confirmați au prezentat simptomatologie și au fost internați la Spitalul Judetean de Urgență Buzău – Secția Pneumoftiziologie (izolați).
  • Ceilalți patru pacienți prezintă afecțiuni cronice, iar testarea s-a efectuat în conformitate cu Metodologia Institutului Național de Sănătate Publică cu privire la algoritmul de testare.
  • Toți pacienții au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
  • Anchetele epidemiologice sunt în curs de desfășurare pentru stabilirea măsurilor ce se impun și stabilirea tuturor contacților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.