Prefectura județului Buzău este în mijlocul unui scandal de proporții după ce mai multe hotărâri judecătorești  date în procese deschise în urmă cu mai mulții ani pe probleme de fond funciar sunt pe cale să devină definitive și executorii și să blocheze conturile instituției și chiar pe cele personale ale prefectului.

Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a explicat situația, joi, în cadrul unui bilanț făcut după două luni și jumătate de când a preluat funcția și a declarat că situația găsită la Instituția Prefectului este mult mai grea decât și-a imaginat.

„Avem probleme mari si grave pe fondul funciar. Avem aproximativ 800 de sentințe judecătorești și în cadrul acestora sunt aproximativ 100 de hotărâri judecătorești cu penalități, despăgubiri, daune combinatorii, despăgubiri judiciare. In data de 5 mai au fost poprite conturile Prefecturii în dosarul cu restituirea a 40 de hectare în comuna Vâlcelele, punere în posesie care s-a făcut dar în ciuda acestui fapt instanța vrea să ne execute. Mai mult decât atât, într-un alt dosar pe care am reușit să îl punem în posesie luna trecută și în care era aplicată o amendă judiciară împotriva prefectului în funcție și a celor care au fost în funcție  din 2014. Cu toate că titlul a fost eliberat, instanța menține amenda judiciară, constată că a fost eliberat titlul dar solicită în continuare numele datele prefectului pentru a aplica amenda judiciară”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

Prefectul județului Buzău a explicat că Instituția Prefectului este sancționată de instanța de judecată fără a exista prevedere legală și ca atare solicită și militează pentru Legea Răspunderii Magistratului.

„Nu spun că oamenii nu au dreptate. Oamenii au dreptate și puteau fi puși in posesie. Nu știu de nu au fost puși dar asta nu ne face pe noi vinovați. Trebuie s ne lase lumea să putem lucra, să putem pune lumea în posesie. Suntem vinovați poate că nu am forțat lucrurile ca instituție ca să se facă aceste puneri în posesie și asta o recunosc ca conducător al instituției Prefectului nu ca și persoană”, a declarat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim.

Dosarele care ajung acum să pună presiune pe instituția prefectului și implicit pe conducătorii acesteia sunt dosare a căror judecată a început în anii 2011-2012 și care ajung acum la final.

„Eu nu pot fi trasă la răspundere pe ce nu s-a făcut în trecut. Cu toate acestea instanțele dau sentințe care sunt în detrimentul statului. De exemplu Judecătoria Pătârlagele m-a amendat că această Comisiei Județeană  de Fond Funciar nu a luat nici o decizie cu privirea la pronunțarea unei hotărâri prin care să spună că este sau nu de acord cu o hotărârea judecătorească prin care se aloca un teren care era în proprietatea publică a statului. Nu este corect, nu este moral pentru că din domeniul public al statului nu  se poate înstrăina nimic”, a precizat prefectul Carmen Ichim.

Prefectul județului Buzău recunoaște că situația găsită la vârful prefecturii nu este deloc una roză și amenință chiar că va părăsi funcția în care a fost înscăunat în urmă cu două luni și jumătate dacă

 

„Din păcate lucrurile sunt mult mai încurcate decât eu credeam. Sunt lucruri care nici nu vreau să le cercetez pentru că sunt tardive dar cele care sunt acum pe presiune voi încerca să le rezolv. În situația în care voi vedea că o amendă venită din trecut mi se aplică, plec din funcția de prefect și cred că nu va mai veni nimeni pe această funcție până nu se armonizează legislația și până când instanța nu va ține cont de legalitate”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.