Localnicii din Cochirleanca vor vedea, pentru prima dată, asfalt pe drumurile comunale. Dacă până acum comuna Cochirleanca nu avea decât un singur drum asfaltat care tranzita localitatea iar acela era un drum de interes județean situația se va schimba din această vară când primele 6 ulițe vor fi asfaltate cu bani de la Uniunea Europeană. Este vorba despre un prim proiect accesat de noua conducere a administrației locale care a obținut fonduri comunitare nerambursabile în valoare de 100.000 de euro, pe lângă acești bani administrația locală va contribui și ea cu aproximativ 57.000 de euro dar la final localnicii din trei sate Cochirleanca, Roșioru și Boboc vor putea ajunge pe ulițe asfaltate de la drumul județean către școală, biserică și cimitir principalele puncte de interes în mediul rural.
Asfaltarea primelor drumuri din Cochirleanca vine la doar un an după ce toate ulițele din comună au început să fie balastate și pentru prima dată în ultimii 20 de ani localnicii nu mai trebuie să înoate în noroi la fiecare ploaie.
Chiar și așa edilul comunei Ilie Nicolae spune că nu are de gând să se oprească aici și va continua să meargă cu proiecte viabile la factorii de decizie pentru a obține fonduri nerambursabile cu care să crească gradul de confort al locuitorilor din Cochirleanca.
„Astăzi(nr. joi) lansăm oficial proiectul Modernizarea Drumuri de Interes Local in Comuna Cochirleanca în urma căruia vor fi asfaltate principalele ulițe ce leagă școala, biserica și cimitirul de drumul județean în trei sate ale comunei. Este un prim proiect dar vreau să îi asigur pe toți că nu ne vom opri aici. Avem în plan să obținem fonduri europene atât pentru un cămin cultural cât și pentru construirea unei rețele de canalizare de care este neapărată nevoie. De altfel, chiar azi(nr. joi) Consiliul Județean ne-a alocat 50.000 de lei pentru întocmirea proiectului tehnic al rețelei de canalizare iar pentru asta nu pot decât să îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean”, a declarat primarul comunei Cochirleanca, Nicolae Ilie.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.