Buzăul este pregătit să facă faţă ninsorilor. O spun, deopotrivă, reprezentanţii firmelor care se vor ocupa de deszăpezirea tronsoanelor judeţene şi a străzilor din municipiu, cât şi conducerea societăţii Drumuri Naţionale. Iar cum prima ninsoare nu mai poate să întârzie prea mult, putem afla cât de curând dacă aceste firme îşi vor respecta angajamentul ori vor fi, din nou, surprinse de vreme.
De curăţarea străzilor din oraşul Buzău se va ocupa firma RER. În depozitul societăţii, sunt în acest moment 200 de tone de sare şi 300 de tone de nisip, suficiente cât să deszăpezească străzile timp de două săptămâni de ninsoare continuă. Şi la utilaje, stă bine societatea care se laudă că pe lângă cele 33 de sărăriţe şi pluguri cu lamă existente deja în parcul auto al firmei, se vor adăuga încă trei utilaje noi, performante.
Pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, trei firme şi-au adjudecat contractul cu Consiliul Judeţean în valoare de 5,8 milioane de lei. Cele trei societăţi şi-au împărţit judeţul pe zone şi spun că sunt pregătite să intervină cu 50 de utilaje şi cu 17.000 de tone de material antiderapant. Dacă până acum nu prea au avut de lucru, deşi contractul a intrat în vigoare pe 15 noiembrie, situaţia s-ar putea schimba în zilele următoare când meteorologii anunţă că vremea se va răci. Conform înţelegerii cu Consiliul Judeţean, în situaţia în care temperaturile vor scădea până la pragul de îngheţ, firmele vor trebui patruleze pe şosele pentru a putea interveni prompt în cazul apariţiei poleiului.
Şi societatea Drumuri Naţionale a finalizat pregătirile de iarnă. În depozitul societăţii sunt 2000 de metri cubi de nisip şi 1800 de tone de sare iar în garaj sunt 45 de utilaje, pregătite numai să cadă prima ninsoare. Cantitatea de material antiderapant este suficientă, spun responsabilii de la Drumuri Naţionale, pentru 20 de zile de ninsori continue.
În teorie, totul stă bine, la fel cum a stat în fiecare an. Însă prima zăpadă a prins de fiecare dată autorităţile pe picior greşit, de parcă nu s-ar fi aşteptat să ningă în plină iarnă. Rămâne de văzut dacă şi în realitate autorităţile se vor dovedi la fel de bine pregătite cum sunt la nivel declarativ

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.