Piețele agroalimentare în spații închise, târgurile și bâlciurile ar putea rămâne deschise dacă proiectul de lege aprobat marți de Camera Deputaților cu amendamentul propus de președintele  PSD Marcel Ciolacu va fi promulgat de președintele Iohannis.

Camera Deputaților a aprobat, marți, un proiect de lege privind modificarea unor acte normative din domeniul agriculturii și  din domeniul fiscal-bugetar. Printre articolele proiectului de lege figura și prevederea ca pe durata stării de alertă piețele agroalimentare în spații închise, târgurile și bâlciurile să fie închise. Legea a trecut însă cu amendamentul propus de liderul PSD, buzoianul Marcel Ciolacu și senatorul Daniel Zamfir.

„Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, arată amendamentul admis formulat de buzoianul Marcel CIolacu și colegul său de partid.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 173 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 93 de abţineri, Camera Deputaţilor, fiind for decizional pe această iniţiativă legislativă. Astfel, proiectul de lege va merge la președinte pantru promulgare și dacă va fi promnulgat  piețele agroalimentare cât și târgurile își pot relua activitatea.

După vot, președintele PSD a explicat pe Facebook pentru premierul Ludovic Orban decizia social-democraților.

„ Orban, înțelegi de ce am votat azi în Parlament pentru redeschiderea piețelor?! Tu poți să trăiești cu imaginea asta?! Dar parlamentarii tăi care s-au abținut la vot?!

Asta ați făcut, criminalilor! V-ați bătut joc de oameni! Ați scos bătrânii care muncesc din greu în frig și ploaie cu deciziile voastre aberante!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

1 COMENTARIU

  1. Nu i-ar fi rusine! Are interes, fiindca detine 80%din Piata Centrala. Pietele, targurile, mallurile trebuie inchise. V-ati tampit? Nu moare nimeni 2-3 saptamani. Nu vedeti ce se intampla in tara asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.