Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea inițiată de PSD  privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat ”Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019)”.

Cu toate acestea se pare că alocațiile nu vor creșete dat fiind că Guvernul nu are bani părevăzuți în budget pentru această creștere. Premierul Ludovic Orban a declarant că cel mai probabil va proroga termenul de intrare în vigoare  a legi până când vor fi identificate sursele bugetare pentru dublarea alocațiilor.

„Cel mai probabil soluţia pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat”, a explicat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.