Redeschiderea Muzeului Chihlimbarului de la Colți pe lista de priorități a Muzeului Județean

0
624

Muzeul Județean Buzău și-a prezentat, miercuri, realizările anului recent încheiat și ceea ce își propune să facă pe parcursul anului care abia a început.

„Este deja o tradiție ca de Ziua Culturii Naționale, Muzeul Județean Buzău să prezinte ce a reușit în anul anterior și ce își propune pentru anul în curs. Este o datorie a noastră să venim în fața publicului și să spunem ce am reușit și ce dorim să facem. Este și un moment de bilanț și trebuie să mulțumim celor ce ne-au ajutat. Ne bucură că a crescut numărul vizitatorilor, numărul instituțiilor partenere pentru că fără parteneri nu poți face chiar tot ceea ce ți-ai propus și asta ne face să continuăm arătându-ne că suntem pe un drum bun”, a declarant directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Pe lângă manifestările devenite deja tradiție Muzeul Județean va veni în acest an și cu alte surprize pentru buzoieni. Printre cele mai ambițioase proiecte este cel al redeschiderii Muzeului Chihlimbarului de la Colți a cărui clădire a fost deja reabilitată și a beneficiat de o serie de îmbunătățiri făcute cu ajutorul unor sponsori dar și redeschiderea Casei Memoriale Vergu Mănăilă. Conducerea Muzeului Județean estimează ca cele două obiective să fie redeschise în prima jumătate a anului.

„Este o zi importantă pentru noi toți, Ziua Culturii Naționale și 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Cred că ar trebui să avem o mai mare aplicare către cultură, artă, știință și învățământ pentru că un popor fără educație și cultură este un popor mort. Eu aș vrea să mulțumesc instituțiilor de cultură din subordinea CJ pentru ce au făcut și ce vor face pentru că astfel se face și un act educațional atât pentru copii cât și pentru noi cei mai în vârstă”, a spus președintele CJ, Petre Emanoil Neagu prezent, miercuri, la Muzeul Județean.

Tot miercuri a fost vernisată și o expoziție inedită cu exponate provenind din descoperirile arheologice recente de pe raza județului Buzău, expoziție care poate fi vizitată pe tot parcursul anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.